x

Fagervall Björkenvall
Kulturens hus - Baren vån 5
D. 2014.16.05 Kl. 21:30

Duon Fagervall Björkenvall, det vill säga Markus Fagervall och Tony Björkenvall, uppträder i Loungen på Kulturens hus den 16 maj. De bjuder på låtar som etsar sig fast och smyger sig rakt in i hjärtat.

Markus Fagervall och Tony Björkenvall möttes 2009 i samband med inspelningen av SVT:s program ”Kexi” med artister från Norrbotten. Markus sjöng en låt med Tonys Willy Clay Band, men framför allt blev detta början på ett nytt musikaliskt samarbete och en stark vänskap. I höstas släppte Fagervall Björkenvall debutalbumet "The Silence" med låtar såsom ”Oh My Love” och ”I Can’t Lose You Now”.

Markus och Tony förenades i en tro på musik som är skapad utan förklädnad och etiketter. Musik från hjärtat, utan filter och prestige. Två sångare och låtskrivare med väsensskilda musikaliska karriärer, men med gemensamma erfarenheter av att växa upp i en gruvstad i Norrbotten.

2006 deltog Markus i Idol och gick ut som vinnare. Skivan ”Echo Heart” släpptes och följdes upp med, cirka 140 spelningar runt om i Sverige. Hösten 2008 gavs Markus andra soloskiva ”Steal My Melody” ut. 2009 genomfördes ytterligare en turné innan Markus tog time out från musiken.

Tony Björkenvall är känd från Willy Clay Band som genomfört åtskilliga turnéer i USA, Storbritannien och Skandinavien. Willy Clay Band har dessutom legat på Svensktoppen samt deltat scen med storheter som John Fogerty och Brad Paisley.Insläpp och bar från kl 20.30 spelning kl 21.30
Förköp till kl 18:00 ev kvarvarande platser säljs vid dörr.

ÅLDERSGRÄNS 18 ÅR, obligatorisk legkontroll vid entrén.

Arr: Kulturens hus