x

The Damned
PUSTERVIK
D. 2014.21.08 Kl. 19:00

KB West & Tuna presenterar:
The Damned
Support: Troublemakers
Pustervik - Stora Klubben
Torsdag 21 augusti 2014 kl 19.00
På scen c:a 20.00
Ålder 18 år

Med den stabilaste sättningen i bandets historia, energi och vitalitet som vore det ’77 är The Damned fortsatt redo för ”Anarchy, Chaos and Destruction”. I augusti gör punklegendarerna fyra konserter i Skandinavien enligt följande:

The Damned är ett brittiskt punkband som bildades i London1976. Det var det första brittiska punkbandet som släppte en singel, gav ut ett album och turnerade i USA.

The Damned har splittrats och återförenats många gånger, med sångaren Dave Vanian som den enda stadigvarande medlemmen. Influenserna har kommit från många håll som exempelvis från garagerocken, psykedelisk musik och från new wave. Bandet ses som en av grundarna till goth-musiken och har på så vis influerat ytterligare en hel genre. Då The Damned tidigt introducerades till den amerikanska marknaden har de även haft stort inflytande på den amerikanska hardcore-scenen.

The Damned gav ut sina första skivor på kultbolaget Stiff Records men bytte så småningom till Chiswick där man släppte ”The Black Album” vilket i retrospektiv anses vara det mest inflytelserika. Under 80-talet skrev man på för major-bolaget MCA med vilka man släppte två skivor.

Genom åren har The Damned samarbetat med en rad artister. Bland annat gav man ut en cover på Sweets glam-dänga ”Ballroom Blitz” tillsammans med Lemmy från Motörhead på bas strax efter att han tillfälligt var med i bandet som live-basist 1978. The Damned har turnerat med Motörhead så sent som 2009.

Dave Vanian debuterade 2009 som filmmusikkompositör med musiken till filmen ”The perfect sleep” av regissören Jeremy Alter.

The Damned består av:
Dave Vanian – sång
Captain Sensible – gitarr
Monty Oxymoron – synt
Stu West – bas
Pinch – trummor

Diskografi - album:
Damned Damned Damned (1977)
Music for Pleasure (1977)
Machine Gun Etiquette (1979)
The Black Album (1980)
Strawberries (1982)
Phantasmagoria (1985)
Anything (1986)
Not of This Earth (1995)
Grave Disorder (2001)
So, Who's Paranoid? (2008)

Se även:
www.officialdamned.com
The Damned Facebook
the Damned Twitter

www.pustervik.nu

www.pusterviksbiljetter.com
Pusterviks Biljetter Facebook