x

Stockholm Folk Festival - Fredagsbiljett
Hesselby slott
D. 2014.08.08 Kl. 15:59

Här på Hesselby Slott, möts musikälskare av alla de slag i en miljö där även Carl Michael Bellman vistades och musicerade runt mitten av 1700-talet.
Under fyra dagar är detta spelplatsen för en spektakulär sommarfestival där folkmusik världsmusik, visor och folkrock, blues och många andra stilar och genrer. Det är även en spelmansstämma där buskspel är ett av de givna inslagen. Vi bjuder även på barn & familjeprogram. Här finns en öppen scen för visor, jam & sessions.
Framträdanden sker på fem unika scener – två utomhusscener i parken, en dansbana, slottets terrass med ett stort musik- & restaurangtält, en viskällare för trubadurer, vissångare och blues. Borggården som är själva hjärtat för spelmansstämman där alla är inbjudna till buskspel och jam.
Festivalen har öl & vin rättigheter som serveras under de lummiga vackra ekarna eller på borggården.
I parken finns även ett brett roligt och sortiment av knallar från när och fjärran med allt från musikinstrument, skivor, t-shirts till hantverk, godis och mycket annat.
Ta med ditt instrument eller bara din sångröst och häng med på spelmansstämma.
Vi bjuder också på en lång rad annorlunda och unika musikupplevelser.


TaubeSpelen är en föreställning där visor, poesi och anekdoter av och om Evert Taube framförs.
Det hela började på Flatön för 20 år sedan där Gösta Taube framförde några av sin brors visor. Många fantastiska tolkningar senare, av både kända och mindre kända artister och fler än 150 000 besökare är vi nu framme vid det första TaubeSpelen i Stockholm.

En jubileumsföreställning som både blickar framåt och bakåt.
Föreställningen på 4 timmar inleds med allsång, innan du lotsas vidare med artisternas tolkningar och anekdoter.
Här blandas gammalt med nytt, skrönor med sanningar och skratt med tårar. Det hela inramas av den 14 man starka TaubeSpelsorkestern som leds av Martin Östergren.

Medverkande:
Symphonic Stomp of Sweden.
Ett magiskt möte mellan Gävle Symfoniorkester och riksspelmannen Görgen Antonsson – i arrangemang av Karl-Johan Ankarblom.


Välkomna!


Barn och unga under 15 år går in gratis.
Mat och dryck får ej medtagas.