x

Karlbergs Musikkår Konserterar På Hallwylska Museet
Hallwylska Museet
D. 2014.14.06 Kl. 19:00

Praktfull blåsmusik i storslagen sekelskiftesmiljö - Karlbergs Musikkår konserterar på Hallwylska Palatset vackra innergård

Lördagen den 14 juni 2014 kl 19:00 bjuder Karlbergs Musikkår, Militärhögskolan Karlberg på festlig och praktfull blåsmusik i Halwylska Palatsets storslagna sekelskiftesmiljö. I programmet: Marscher, polkor, valser, svenska klassiker, operett- och folkmelodier med mera, och mycket från den tid för 100 år sedan då palatsets skapare och blåsmusikvänner Wilhelmina och Walter von Hallwyl hade det som sin bostad.

Sångsolister i konserten är Eva Magnusson, sopran och Erik Ström, baryton.

Dirigent är Björn Ericson.

Om Karlbergs Musikkår

Grunden till konsertant blåsmusik lades i Sverige redan under Karl XII:s tid, Karl XII som förresten växte upp på Karlbergs Slott. Instrumentteknisk utveckling, främst under 1800-talet, ledde sedan successivt fram till den vackra klangbild som kan höras från dagens musikkårer.

Karlbergs Musikkår är en av de allra äldsta aktiva blåsorkestrarna i landet. Den bildades 1926. Under de närmare 90 år som gått sedan dess har musicerandet både inom försvaret och i civila sammanhang varit omfattande. 1958 genomförde musikkåren sin första högvakt. Sedan dess har det blivit ett tusental. 1985 flyttade musikkåren in i lokaler på Karlbergs Slott och antogs samtidigt som den nuvarande Militärhögskolans musikkår.

Med en blandad repertoar strävar kåren efter att förena traditioner med ett nyskapande musicerande för att nå en bred publik. I olika ensemblestorlekar från gammal militärkårssättning med Ess-kornett och ventilbasun till mera modern sättning - då och då med skönsjungande solister - bjuder kåren på musik för såväl paraden, utomhusscenen och konserthuset som den mindre salongen. Mera information på www.forsvarsutbildarna/karlbergsmusikkar.

Tider
Insläpp kl 18.30
Start kl 19.00
Längd 2 tim

Barn 0-9 år går in gratis