x

Flamingokvintetten - the Final Tour Concert
Växjö Teater
D. 2014.10.10 Kl. 19:30

Efter 55 år på Sveriges vägar, dansbanor och nu konserthallar de sista sex åren är det dags att avrunda. Hasse och Dennis börjar närma sig de sjuttio.
- Det är ju en lång konsertturné och man vill ju gärna möta sin publik en sista gång så länge man har hälsan i behåll, säger bandets
basist och "joker" Dennis Janebrink. När vi började med konserter 2009 var det tänkt att göra en enda, mest för skojs skull.
Man kommer under hösten att passera konsert nr 100 och har i princip haft slutsålt vid varje tillfälle.
- Helt klart är ju att en "era" är över när ridån nu faller en sista gång. Oerhört vemodigt både för deras fans och grabbarna själva,
säger turnéproducenten Thomas Engström.
Konserten som är dryga två timmar lång innehåller det mesta av bandets hits genom åren men även tillbakablickar på roliga turnéminnen. Dessutom har man med sig en "mini-utställning" av troféer, tidigare scenkläder och "rolls-up" med skiv och vykortdokumentationer.

Bandet har på denna turné valt att göra de lite mindre konserthallarna för att nå närmare sin publik.

Är det verkligen "The Final Tour"?
- Vägen måste ju ta slut någon gång, säger sångaren Hasse Carlsson.
Besök på dansbanor framöver?
- Även denna era börjar ju se sitt slut i Sverige men det åker vi självklart gärna på ett tag till - om vi får ha hälsan i behåll.
Det är ju det enda det handlar om. Vi får väl ha en "The Final Tour" här också framöver avslutar Dennis Janebrink med ett leende.

Konserten varar ca 2 tim inkl paus.

Rullstolsplatser bokas via Biljettcentrum Växjö,
tel 0470-416 00.