x

Maz Jobrani
Kulturbolaget
D. 2014.13.05 Kl. 19:30

Presenteras av Kulturbolaget

Maz Jobrani är en av världens största politiska komiker. Han skärskådar gärna världspolitiken och skämtar med självironi och värme om ras, religion och stereotyper. Han har turnerat världen över, synts i de stora talkshowerna “The Tonight Show” med Jey Leno och "The Colbert Report” och uppträtt två gånger inför miljonpublik på de berömda TED Talks-konferenserna. I maj 2014 kommer Maz Jobrani till Sverige med föreställningen "My lion is moist tour” till Kulturbolaget i Malmö.

Maz Jobrani föddes 1972 i Iran och kom till USA som sexåring. Efter skolan började han studera statskunskap, men hoppade av för att istället satsa på sin karriär som standup-komiker och skådespelare. Han var med och skapade humorgruppen "Axis of Evil” som under sex år turnerade i USA och Mellanöstern och dedikerades ett specialprogram på Comedy Central.

Maz Jobrani har också turnerat runt om i världen med sina shower “Brown and Friendly” och “Browner and Friendlier” och hans uppträdanden under de berömda föredragskonferenserna TED Talks har över en miljon visningar online. Han har också uppträtt inför miljonpublik på “The Tonight Show” med Jay Leno och "The Colbert Report” och som skådespelare har han gästat åtskilliga tv-serier och spelat i filmer så som “Friday After Next”, “13 Going on 30” och “The Interpreter”.

Förutom uppträdanden och turnéer i USA är Maz Jobrani aktuell som manusförfattare och huvudrollsinnehavare i filmen "Jimmy Vestvood: American Hero”, fredsprojektet “Give Peace a Dance” och humorpodcasten "Minivan Men” om hur det är att vara komiker och pappa.

Åldersgräns 13 år