x

Music Is a Great Investment
Konserthallen på Krapperup
D. 2014.09.07 Kl. 20:00

MUSIC IS A GREAT INVESTMENT
Musikens språk är universellt – det stärker såväl individ som samhälle och bygger på relationer mellan människor, oberoende av etnisk bakgrund och samhällsklass.
Den sydafrikanska utbildningsorganisationen MIAGI med sin orkester omfattande ca 80 klassiskt skolade ungdomar, är på sin tredje Europa-turné. Under 2013 har MIAGI i ett Sida-pro¬jekt framgångsrikt samarbetat med Fryshuset och Lilla Akademien och vill nu fortsätta att samverka med Sverige. Turnén pågår under ca en månad och avslutas på berömda Concertgebouw Amsterdam i samband med INTERNATIONAL MANDELA DAY 18 JULI. Turnén är också 20-årsfirande av demokratin i Sydafrika.
Den svenske sopransaxofonisten Anders Paulsson är knuten till MIAGI-projektet bl a som ”Composer in residence”. Han är sannolikt den första musikern i världen med en solistkarriär på den i klassiska sammanhang sällsynta sopransaxofonen.
Programmet innehåller musik av Anders Paulsson, Dmitri Sjostakovitj samt sydafrikanska kompositioner och traditio¬nella rytmer från olika perioder i Sydafrikas historia.