x

Alice Babs Mamma Och Idol
Mimers Hus
D. 2014.18.10 Kl. 19:30

Speltid: 2 x 45 minuter + ca 25 minuters paus

ALICE BABS
– mamma och idol


Titti Sjöblom (sång), Ehrling Eliasson (sång & gitarr) och Krister Lundkvist (piano) 

Den 2 oktober 2014 på Scalateatern i Karlstad är det premiär för programmet ALICE BABS – Mamma och Idol. Det är Alice Babs dotter Titti Sjöblom som tillsammans med sin make gitarristen och sångaren Ehrling Eliasson inleder sin månadslånga turné med programmet som i ord och ton berättar mångsidiga, musikaliska minnen ur ett nära och personligt perspektiv om ALICE BABS.


Med sig har de pianisten och arrangören tillika gode vännen Krister Lundkvist.


Programmet – som tar avstamp på 40-talet, i början av Alice Babs långa och framgångsrika karriär, och sträcker sig ända in på 2000-talet – bjuder på glimtar från några av Alices fantastiska samarbeten med musikaliska storheter som Povel Ramel, Charlie Norman, Bengt Hallberg, Ulrik Neumann, Svend Asmussen och Duke Ellington m fl.Jazz, swing, barnvisor och schlagers blandas här med personliga berättelser och anekdoter från Titti och Ehrlings egna upplevelser tillsammans med Alice vid sidan av och från scener och skivstudios, alltifrån Tittis allra första skivinspelningar med sin mamma på 50-talet till Alice allra sista turné tillsammans med just Titti & Ehrling… Idén till programmet kom faktiskt från Alice själv då hon för några år sedan hörde Titti och Ehrling sjunga Droppen Dripp och Swing it Magistern…

MEDVERKANDE:
TITTI SJÖBLOM, har genom hela sin karriär som sångerska även samarbetat med sin mamma Alice på skiva, i TV, på scen, i musikal och shower mm – samarbetet sträcker sig från Tittis allra första inspelning på stenkaka i början av 50-talet innan hon fyllt två år fram till mamma Alice allra sista framträdanden på scen sommaren 2004, då i trioformatet: Alice, Titti och Ehrling.

EHRLING ELIASSON, äkta Norrlänning och Tittis äkta make sen 14 år tillbaka, är en fullkomligt lysande gitarrist och ackompanjatör av yppersta klass. Sedan 90-talet har han vid flera tillfällen ackompanjerat Alice både i Sverige och utomlands, i TV på scen och på skiva.

KRISTER LUNDKVIST, pianist och arrangör har både arrangerat musik för och ackompanjerat Alice, Titti och Ehrling i olika sammanhang sedan 90-talet.