x

Baskery
Kulturens Hus - Lilla salen
D. 2014.08.10 Kl. 19:30

Den 8 oktober kommer den svenska musikgruppen Baskery, det vill säga systrarna Greta, Stella och Sunniva Bondesson, till Kulturens hus. Det bjuder på ett rått och eget sound med influenser från traditionell country och blues.

Själva beskriver Baskery gärna sin musik som banjopunk, killbilly och mud-country, men nufolk eller nordicana är också godkända alternativ! Till Kulturens hus kommer de med senaste och tredje plattan Little Wild Life i bagaget.
Originalitet är bandets främsta kännetecken och de drivs av tanken på att musik i sin rena form kan vara både provocerande och engagerande. På livescenen är Baskery omtalade för sin energi och sitt musikaliska driv, med en attityd som ett punkband.

Fram till 2007, innan Baskery bildades, spelade systrarna Bondesson i gruppen Slaptones tillsammans med sin pappa Jan-Åke. De gav ut två skivor och turnerade bland annat som förband till Brian Setzer i countryns hemland USA. Efter hårdlansering av Baskery och ett flitigt turnerande har systrarna numera också sin hemvist och utgångspunkt på andra sidan Atlanten.Handikapplatser bokas via Kulturens hus biljettkassa 0920 45 59 00

Arr: Kulturens hus
Längd: mer info kommer