x

Metropolitan - Glada Änkan Live
Miklagård
D. 2015.17.01 Kl. 19:00

Lördagen den 17 januari 19.00 intar Sopranen Renée Flemming Metropolitans scen i Lehárs Glada änkan. Folkets Hus och Parker livesänder föreställningen till biografer över hela Sverige.

Broadway-regissören och koreografen Susan Stroman är känd för bland annat Tony Award-vinnande musikaler som Crazy for You, Contact och The Producers. Hon gör sin Met-debut som regissör av den påkostade nya iscensättningen av Lehárs sprudlande operett Glada änkan, framförd på engelska i en ny översättning av Jeremy Sams.

Frans Lehárs mest berömda verk har varit en publikfavorit sedan premiären 1905 och innehåller välkänd musik som Viljasången, Då går jag till Maxim och Änkevalsen. Renée Fleming lägger här ännu en rollfigur till sin breda repertoar med 22 roller, som Hanna, Parismiljonärskan som blivit änka.

Andrew Davis dirigerar en rollista som även består av Nathan Gunn som Hannas älskare Danilo; Alek Shrader som den unge ädlingen Camille de Rosillon; Thomas Allen som den ränksmidande baron Zeta; och Broadwaysopranen Kelli O’Hara som gör sin Met-debut som baronens koketta fru Valencienne.

I rollerna:
Renée Fleming - Hanna
Kelli O'Hara - Valencienne
Nathan Gunn - Danilo
Alek Shrader - Camille de Rosillon
Thomas Allen - Baron Zeta

Regi: Susan Stroman
Dirigent: Andrew David
Musik: Frans Lehár
Scenografi: Julian Crouch
Kostym: William Ivey Long
Ljusdesign: Paule Constable

Beräknad längd: 3 tim