x

Lights Out Fest
Garden, Konsert & Kongress
D. 2014.15.11 Kl. 18:15

LIGHTS OUT FEST

Den femtonde november, när snålblåsten ligger på, och kylan är ofrånkomlig, mörknar Linköping ytterligare till tonerna av The Black Dahlia Murder, The Kristet Utseende och Skitarg. I hjärtat av den mörka Östgötaslätten ligger mytomspunna Linköping, den hårda musikens mekka, en plats där många starka namn inom hårdrock, hardcore, metal och punk har sina rötter.
Det har blivit hög tid att förvalta denna mörka historia varför tiden är kommen för Lights Out Fest att se dagens ljus.

Lights Out Fest är hyllningen till, och dyrkan av, mörkret som separerar oss utstötta från resten. Med jämrets klagan skola folket resa hit från slättlandskapets alla hörn, från Rödgavels grotta och Skedevi, från Nisses Håla och Örtomta Kyrkogård. Allt för att i vredens namn hänge sig till lättja och vällust, att för en kväll dränka sina sorger och frossa i metal, mörker och svårmod.

Den femtonde november vallfärdar vi så genom dimman till Konsert & Kongress i Linköping där Arenabolaget tillsammans med Gaphals och Studiefrämjandet bjuder upp till Lights Out Fest där metal, mat och dryck flödar ända in på den mörkaste nattimmen.

Världen skall brinna och inget mer skall vi se.

THE BLACK DAHLIA MURDER
The Black Dahlia Murder (ofta förkortat TBDM) är det melodiska death metalbandet med inslag av tekniska inslag i musikstilen med hardcore från Waterford, Michigan, USA. Bandet bildades år 2000. Bandet ligger på det renommerade skivbolaget Metal Blade och har rönt stora framgångar med sin melodiösa dödsmetall. Nu är det äntligen dags för The Black Dahlia Murder att förära Linköping och Lights Out Fest med sin närvaro!

THE KRISTET UTSEENDE
Tyst smyger de upp bakom en intet ont anande media och murvelkår, för att än en gång dra ned dess byxor … Det är dags för landets mest egensinniga och märkliga musikkonstellation att åter ställa sig i frontlinjen! Denna gång i en svensk musiksamtid kantad av en transcenderande paradigm; en tid av morgongäspande medvetanden, genomläckande alternativa dimensioner och nyvetenskapliga spekulationer kring bortomjordsligt liv. En zeitgeist där materialismen mer och mer får ge vika för spirituell alkemi och självinsikt på gruppmedvetandenivå.

Sing hallelujah, The Kristet Utseende gästar Lights Out Fest! Med sin fartfyllda punk/metal och osvikliga publikkontakt är de ett liveband att räkna med som frälst festival- och konsertpublik sedan de bildades i början av 90-talet.

SKITARG
Albumaktuella Skitarg har under de senaste åren vuxit fram via undergroundscenen som en av de mest underhållande och populistiska banden i Sverige. Med debutsingeln "Jag bryter nacken av din häst" spreds bandet som en löpeld genom det skikt av metal- och punkfans som älskar band som In Flames, The Kristet Utseende, Marduk, Onkel Kånkel, Pantera och Megadeth. Det rör sig om en osmaklig blandning av metal, black, rent tramseri och melodiösa hitrefränger: clownmetal.

Med tutor, 80-talsglamsolon, growl och grind klyver Skitarg Sveriges metalfansskaror på mitten: vare sig man gillar blackmetal eller kristen rock så är det omöjligt att inte dra på mungiporna när man ser Skitarg live.

Nu är bandet aktuella med konceptalbumet/boken "Tarmageddon" - ett elva kapitel långt epos om hur de sex medlemmarna i Skitarg flyr för sina liv från den annalkande kepskillezombieapokalypsen i Skitargentina. Därmed kan alla som förfestat till 2011-års "Den hårdaste jäveln" med gott samvete uppdatera sitt partysoundtrack.

Räkna med smetiga clownmålningar, blodiga blöjor, obsceniteter och en hel del skratt då Skitarg gästar Lights Out Fest med ett helt nytt album i ryggen. Pryda personer, utan ett uns tramsig humor, bör nog hålla sig någon annanstans.

Lights Out Fest arrangeras av Arenabolaget tillsammans med Gaphals och Studiefrämjandet.

Insläpp kl 18:00
Evenemang pågår till ca 01.00