x

"I Have a Dream"- a Gospel Story
Gävle Konserthus
D. 2014.05.10 Kl. 18:00

I Have A Dream - A Gospel Story”

Februari 2015 sätts “I Have A Dream - A Gospel Story” upp i Washington DC, USA. En nyskriven gospelföreställning där publiken fångas i dramat och berörs av sångerna. Medryckande gospel som svänger så att du inte kan sitta still och finstämda sånger som får ögonen att tåras. Upplev slavarnas sång på bomullsfälten, kampsångerna från medborgarrättsrörelsen och möt gospelkören i den svängiga gospelkyrkan.

Du behöver inte köpa en dyr flygbiljett till USA för att uppleva den unika föreställningen - Sverige har fått världspremiären! Under hösten 2014, blir det turné till åtta städer i Sverige och den 5 oktober kommer föreställningen till Gävle!
I rollerna ser ni artister som Gerald T. Smith från Washington och vår egen gospelstjärna Gladys del Pilar. Kören består av TV-kända ensemblen LAcoeur tillsammans med lokala körsångare & elever från Gävles musikklasser. Orkestern utgörs av svenska musikereliten och dom kommer senast från musiksalen Rock of Ages.

Storyn
Under senaste åren har filmer som Niceville, The Butler, 12 Years a Slave m.fl. berättat om den afroamerikanska historien och kampen för frihet. För att fira 50 års-minnet av Martin Luther Kings berömda tal i Washington skrevs “I Have A Dream - A Gospel Story”. Du får som publik följa med på en resa genom tiden. Du möter det förälskade paret Ben och Deborah som lever i den amerikanska södern på tidigt 1960-tal. Du får också lyssna till deras historia och möta deras framtid.

Läs mer
www.agospelstory.se

Konsert längd. ca 90 minuter utan paus

Arrangör: Julius Produktion AB i samarbete medSvenska Gospelverkstaden

Rullstolsplats finns på parkett och 1:a balkong vänster och kan endast bokas i Gävle Konserthus
biljettkassa, tel: 026-172900
för gruppbokningar, minst 10 personer, vänligen kontakta oss på tel: 026-172913