x

Julkonserten Änglaljus
Kalmarsalen
D. 2014.06.12 Kl. 19:00

Julkonserten Änglaljus är en upplevelse. Det är en riktig julstämning. Du går mot konserthuset, möts av fladdrande marschaller som vackert lyser upp till stämning i vintermörkret. Du möts sedan i entrén av barn som bjuder på pepparkakor. Du går in i Kalmarsalens vackra julutsmyckade konsertsal. Det har kommit imma på fönsterrutorna. En känsla av ett andrum infinner sig. Lyset går ner och tonerna sätts vid pianot. Procession kommer igång från en kör och en fantastisk melodi vid namn "Änglaljus" som beskriver, i ord och ton, vad julen handlar om.

Medverkar gör även kören Vox Communis

Du är i ÄNGLALJUS!

SOFIA KÄLLGREN

Sofia är en av våra mest mångsidiga och folkliga artister. I över 20 år har hon samarbetat med symfoniorkestrar, stråkensembler, körer och en rad andra artister. Tommy Körberg, Robert Wells, Anders Ekborg, Putte Wickman, Peter Jöback, Orsa Spelmän och Loa Falkman är bara några exempel. Hon har medverkat i mängder av TV-program och är en av de artister som medverkat flest gånger i "Så ska det låta".

Sofia har belönats med Guldmasken för sin roll som Ellen i musikalen ”Miss Saigon” på Göta Lejon i Stockholm. Hon kritikerrosades när hon lånade ut sin röst till Belle i Walt Disneys publiksuccé ”Skönheten och odjuret” och har medverkat i Melodifestivalen inte mindre än tre gånger. Tre utsålda omgångar av "Rhapsody in Rock" tillsammans med Robert Wells har tagit henne både till Royal Albert Hall i London och till Kina!

Sofia har besökt Kina över 20 gånger under de senaste tio åren och turnérat över hela landet, bl a i städer som Peking, Shanghai, Guangzhou, Chengdu, Wuhan Qingdao och Hongkong. I staden Hangzhou sjöng hon 2004 för över 80,000 åskådare.

Sofia är också den första västerländska artisten som skrivit kontrakt med samt producerats av Kinas största skivbolag, China Record Corporation. Hon har givit ut två skivor i Kina, "Eastward Westward" ("Dong Fang Xi Fang", 2005) samt "Eastward Westward 2" (2006).
http://www.sofiakallgren.com

JOHN KLUGE

John Kluge är kritikerrosad för sin mäktiga och finstämda tenorröst och för sin starka scennärvaro.
Hans repertoar är fokuserad på den populärklassiska musiken men han sjunger även musikal och visor. Listan är lång på folkkära artister och musiker som har uppträtt med John. Bl a Tommy Körberg, Cyndee Peters, Anna-Lotta Larsson, Krister St Hill, Sanna Nielsen, Wenche Myhre, Anders Eljas, Py Bäckman, Lars Roos m fl.

Idag är John en internationell artist men han glömmer aldrig sitt ursprung – smålänning. Har utbildat sig på ”Operastudion95” på GöteborgsOperan under ansvarig pedagog operasångare Sten Sjöstedt .Därefter har hovsångaren Ingvar Wixell samt den världskände sångpedagogen Seth Riggs varit Johns sångcoacher. John har spelat huvudrollerna ”Danny” i musikalen Grease och ”Tony” i musikalen West Side Story. Han har givit åtskilliga populärklassiska konserter i Sverige och utomlands. Medverkat i TV och radio.

När han var 23 år gammal startade han sitt konsertkonceptet - julkonserten ”Änglaljus”, som nu firar 21 år och som blivit en folkkär tradition med konserter från Malmö i Syd till Piteå i Norr och till USA i väst.
Det har blivit åtskilliga konserter och konsertturnéer i Sverige samt utomlands.

Idag är John en internationell artist men han glömmer aldrig sitt ursprung – smålänning, född i Kalmar!

http://www.kluge.se

JOHAN STENGÅRD

Johan Stengård är sedan 20 år en av Sveriges mest uppskattade och
efterfrågade instrumental solister, med ett hundratal konserter per år och allt fler internationella framträdanden i Europa och USA.

Han har spelat in ett tjugotal solo CD album, medverkat i flertalet TV-shows,spelat med många av de stora nationella och internationella artisterna som Michael Bolton, ABBA, Celine Dion, Tomas Ledin, Jan Malmsjö,Eartha Kitt, Nelson Riddle, Harry Belafonte, Lena Horne, Tommy Steele, Sammy Davis J:r m.fl...….

De senaste åren har kungen och drottningen valt Johan att framträda vid flera officiella statsbesök utomlands. Johan blev även inbjuden av den Thailändska regering att framträda vid ”Thai Official One YearTsunami Cermony”. Konserterna blir till föreställningar med underhållande presentationer och stor inlevelse, när saxofonen får fylla rummet med all sin kraft.
Att Johans stora passion är saxofonen är helt klart. Att spela melodierna innerligt, spräcka loss i jazzimprovisationer eller råa bluessolon är specialiteter. En av hans mest uppskattade talanger är att hålla enstark slut ton tills all luft har gått ur både honom och publiken.

http://www.stengard.com

CARINA E NILSSON

Carina E Nilsson har lång och unik erfarenhet av att arbeta både på och bakom scen. Med över 4000 spelningar i bagaget är Carina en av Sveriges mest anlitade och uppskattade pianister. I egenskapen som kapellmästare har Carina samarbetat med de flesta av Sveriges kända artister som t.ex. Charlotte Perrelli, Maria Möller, Linda Lampenius och många fler.

http://www.carinaenilsson.com


Längd: 1 h 30 min , ej paus

Vid köp av mobilbiljett måste HELA sällskapet passera entrén / inpasseringen samtidigt.
Rullstolsplatser bokas på Kalmar BiljettCentrum [email protected] 0480-421010