x

Fanfare Ciocarlia
Kulturens Hus - Lilla salen
D. 2014.28.10 Kl. 19:30

Inget brassband har någonsin spelat så fort som rumänska Fanfare Ciocarlia. Och ingen annan har heller låtit så som de gör. Den 28/10 kommer tolvmannabandet till Kulturens hus och ger en intensiv och innerlig konsert som värmer i själ och hjärta.

Fanfare Ciocarlia startade som ett löst sammansatt gäng som spelade på bröllop och dop. 1996 upptäcktes de av producenten Henry Ernst som övertalade några av medlemmarna att samla ihop ett band för en turné. Sedan dess har Fanfare Ciocarlia gett mer än tusen konserter i över 50 länder. Deras texter är skrivna på en lokal romsk dialekt men musiken talar ett internationellt språk.

Med bland annat trumpet, klarinett, saxofon och trummor bjuder Fanfare Ciocarlia på ett funkigt groove med osedvanlig energi och intensitet. De underhåller på hög nivå samtidigt som de håller den sanna romska musiktraditionen levande. Deras ösiga liveframträdanden tilltalar såväl punkare och headbangare som jazz- och funkentusiaster. De går även hem hos fans av världsmusik och klassisk musik.

Fanfare Ciocarlia har gett ut nio album. Till Kulturens hus kommer de med senaste skivan "Devil's Tale", som släpptes i januari, i bagaget.


Handikapplatser bokas via Kulturens hus biljettkassa 0920 45 59 00
Arr: Kulturens hus
Längd: 2h, ingen paus