x

The Order of Israfel + Lonely Kamel + Wolves in Haze + the Graviators
Sticky Fingers
D. 2014.19.09 Kl. 21:00

THE ORDER OF ISRAFEL + LONELY KAMEL + WOLVES IN HAZE + THE GRAVIATORS


The Order of Israfel
Det finns band som spänner över för stort område för att stoppas i ett fack, så är det med The Order of Israfel . Tom Sutton ( ex-Church of Misery) och Patrik Andersson Winberg ( ex Doomdogs) är två av medlemmarna som redan lyckats i Doom genren så detta kan ses som en indikation på att bandet inte slår några hastighets rekord. The Order of Israfel har sina rötter i Doom men ska absolut inte klassas som ett renodlat sådant då deras debut platta ”Wisdom” är aldeles för komplex för detta då den är fylld med episka historier och storslagna gester. Musiken är en skapelse som kräver sin lyssning och lockar lyssnaren till att kliva in i en värld inspirerad av skräck och frestelse.
Doom, Rock, Metal och Folkmusik- The Order of Israfel leker med alla dessa element och skapar en tight och tung enhet med låtar som tål att lyssnas på om och om igen. "Wisdom" är ett mystiskt och och magiskt album som är lätt att bli beroende av.


https://www.facebook.com/TheOrderOfIsrafel?ref=ts&fref=ts


Lonely Kamel
Den här Kamelen är verkligen inte en ensam röst på savannen. Fram för allt inte då Lonely Kamel låter som ett ”Dessert” Band men är från Norge. På deras fjärde album vandrar dessa Norrmän mellan Hårdrock från sjuttiotalet, Stoner, Rock, Blues til till Psykedelika och inslag av Doom. Skivan innehåller 9 låtar som har allt som dessa genrer önskar: från det råa titelspåret med punkig attityd till långa jam låtar samt rockiga 4 minuters låtar. Helt klart tillhör Lonely Kamel spjutspetsarna inom Europeiska rock scenen.


https://www.facebook.com/lonelykamel?fref=ts


Wolves in Haze


http://wolvesinhazegbg.bandcamp.com/


The Graviators


https://www.facebook.com/thegraviators


DJ Rockadelika


DJ med Malmö/Köpenhamn som hembas och aktiv sedan sommaren 2003. Hennes musikaliska bredd sträcker sig via rock med psykedeliska, bluesiga, fuzziga, domedagsmullrande, energiska, hårda och tunga former, från 60-tal till 2014.


https://www.facebook.com/DjRockadelika?fref=ts