x

Doug Seegers
Sagateatern
D. 2014.04.09 Kl. 19:30

OBS
Konsert bytt datum köpt biljett gäller<. För dem som inte kan gå ska återköps göra på respektive inköpsställe senast 3/9-2014/b>

Det är med stolthet vi kan presentera att amerikanska Doug Seegers är klar för spelningar i både Borås och Skövde den 18 respektive 20 oktober. Med sig på turnén har han Emmylou Harris kompband The Red Dirt Boys. Doug Seegers som tagit Sverige med storm då han var med i succéprogrammet Jills Veranada med Jill Johnsson och Magnus Carlsson. Sedan dess har Dougs liv blivit helt annorlunda, med all rätt.

Historien om Doug Seegers är en askungesaga eller varför inte säga som det är, ett mindre mirakel. Hemma i Nashville går Doug fortfarande till kompisarna på härberget och äter och hänger med polarna. Där skriver han en låt eller två och sjunger sina sånger som han gjort varje dag de senaste åren. På andra sidan Atlanten, här i Sverige, ligger Doug etta på Ituneslistan och är den hetaste Americana/Country artisten på väldigt, väldigt länge! På fyra dagar har videon på Youtube där han tillsammans med Jill Johnson och Magnus Carlsson sjunger sin sång ”I Go Dow To The River” setts av nästan 100 000 människor. Rootsy Live är så klart ärade att få vara med och förvalta denna askungesaga till turnéer och konserter, där Doug får möta sina nya svenska fans.

"Jills Veranda" har gett den musik jag älskar och arbetar för mer uppmärksamhet än jag någonsin kunnat tro. Programmet och människors reaktioner om det har varit överväldigande. Att sedan Doug Seegers skulle dyka upp… Hela succén byggde upp mot det på något sätt. Doug är en fantastisk sångare och en känslig diamant. Sången "Going Down To The River" är i klass med idag geniförklarade Townes Van Zandt och Gram Parsons finaste stunder. Båda hopplöst förbisedda när de levde men odödliga efter dom gått bort. Tack Jill, för att vi får vara med att ge Doug chansen medan han fortfarande är vid liv ".

Det finns ännu ingen biografi över Doug. Hela Dougs story känns som lite som filmen ”A Love Song For Bobby Long”, fast med ett riktigt svulstigt Hollywoodslut. Det han berättar över en dålig telefonlinje är att han spelat hela sitt liv men att livet ville annat med honom. Han berättar häpnadsväckande historier från ett liv hela tiden mer eller mindre på gatan. Jag förstår att han är från New York och han bott på flera ställen över USA. Han har alltid sjungit och skrivit låtar. Som ingen egentligen hört. Jag rycker till när han helt plötsligt berättar att hans gitarrist när han för 30 år sedan bodde i Austin och spelade under artistnamnet ”The Drifter” idag är en känd gitarrist och producent i Nashville. När Doug berätter att hans gitarrist var ”mr. americana himself”, den mer eller mindre helgonförklarade Buddy Miller blir jag stum. Cirkeln känns sluten.