x

Sven-bertil Taube & Göran Fristorp - I Sällskap Med Visornas Mästare
Hedvigs Kyrka
D. 2014.23.10 Kl. 19:00

Succén fortsätter,

Sven-Bertil Taube och Göran Fristorp "I sällskap med visornas mästare" med ackompanjemang av Curt-Eric Holmquist.

Medverkar gör Lisa Tilling med kör.

( Föreställningen kommer att spelas in för TV )

Magi med visekunstens gentlemen, skrev pd.no efter konserten i Langesund, Norge 2013. Sven-Bertil Taube och Göran Fristorp är två mycket välkända och synnerligen uppskattade artister i Norden. Sommaren 2013 gav de konserter tillsammans i Norge och 2014 möter de även den svenska publiken. Det blir en konsert med mycket värme och glädje tillsammans med pianisten Curt-Eric Holmquist. Musikaliskt blir det musik med fokus på Evert Taube.

Sven-Bertil Taube är sedan flera är Sveriges store vissångare och estradör. Hans många inspelningar till orkesterarrangemang av barndomsvännen Ulf Björlin revolutionerade svensk viskonst i slutet av 1950-talet. Han har framgångsrikt tolkat poeter som bland annat Carl Michael Bellman, Nils Ferlin, Leo Ferré, Lars Forssell, Ulf Peder Olrog, Mikis Theodorakis och inte minst Evert Taube. Sven-Bertil Taube har en omfattande karriär inom teater, film och musik och är fortfarande mycket efterfrågad på både scen och film där han prisas såväl nationellt som internationellt.

Göran Fristorp är en visornas man i den svenska musikvärlden, med en blandad repertoar av egen musik, Evert Taube, Nils Ferlin, Olle Adolphson, Erik Axel Karlfeldt för att nämna några. Under karriären har Göran Fristorp gett ut 23 skivor, genomförts tusentals konserter, samarbetat med flera av Sveriges och Norges största musikprofiler och - Göran Fristorp har tackat nej ett erbjudande om att skriva låtar på heltid i Los Angeles. Göran Fristorp är en av Nordens mest skickligaste gitarrister på klassisk gitarr och anses av många vara vår främste vissångare. I november 2013 kommer ”Klassisk Fristorp”, CD inspelad med Norska Radions Symfoniorkester.

Curt-Eric Holmquist har gjort sig känd som pianist och kapellmästare genom en rad underhållningsprogram i TV, bl. a. Gomorron Sverige och Lotta på Liseberg . Han har varit dirigent i såväl den svenska Melodifestivalen som Eurovision Song Contest. 1966 var Curt-Eric Holmquist med och bildade dansbandet Curt Haagers och i 12 år teatermusiker i Hagges revy på Lisebergsteatern. Under ett flertal år arbetade Curt-Eric Holmquist som programchef på Liseberg.

www.gyllenepromotion.se