x

Ett Fång Gershwin
Kronhuset
D. 2014.19.10 Kl. 16:00

Göteborg Wind Orchestra
Åsa Fång, sång
Mats Janhagen, dirigent

George Gershwin är tillsammans med Irving Berlin, Cole Porter och Richard Rogers en av de som ligger bakom några av de mest populära sångerna genom tiderna. Tillsammans med sin bror Ira, som skrev nästan alla texter till Georges sånger, skapade han odödliga melodier som ofta återfinns i filmer, shower
och till och med operor, som Porgy and Bess, An American in Paris, Strike up the Band, Funny Face och många fler.

Vi ägnar en helkväll åt denne store kompositör och till vår hjälp har vi Åsa Fång, som rönt stora framgångar på musikalscenen. Konserten har GWO och Åsa gemensamt skapat och den har tidigare gjort succé inför fullsatta hus. Åsa är Göteborgs lysande sångstjärna som för några år sedan fick mycket ros för sin musikteaterföreställning Edith Piaf - livet och kärleken. På senare år har hon bland annat synts i Robert Gustafssons 25 års jubileumsshow samt på Malmö Opera och Musikteater i uppsättningarna Sommarnattens Leende och Rebecca. Under hösten 2014 gör hon rollen som Tonja Gromeko i Dr Zjivago, även den på Malmö Opera och Musikteater.

Mats Janhagen gjorde som 19-åring sin professionella dirigentdebut med Helsingborgs Symfoniorkester. Han har varit kapellmästare vid Oscarsteaterns uppsättning av ”Fantomen på Operan” samt gästdirigerat många av våra professionella symfoni- och blåsorkestrar. Han är sedan 1989 konstnärlig ledare för Arméns Musikkår i Stockholm.