x

Twin Atlantic
Klubben, Fryshuset
D. 2014.13.11 Kl. 19:30

Skotska Twin Atlantic till Sverige
Senast skotska Twin Atlantic spelade i Sverige var det som gäster till Thirty Seconds To Mars i våras. Om mindre än en vecka släpps nya albumet "Great Divide” och vi kan nu meddela att bandet kommer till Stockholm i höst för en egen konsert.
Boka in den 13 november på Klubben – Fryshuset för att uppleva en explosion av energifylld, beroendeframkallande pop med storslagna refränger.


Twin Atlantic är ett skotskt rockband som bildades i Glasgow 2007 av Sam McTrusty, Barry McKenna, Ross McNae och Craig Kneale. De kom alla från olika band på den skotska scenen och enades över den gemensamma kärleken till alternativ rock, punk-pop och Glasgows scen för skate och street art. Twin Atlantic byggde snabbt ett rykte i staden om att bjuda på sällsynt energifyllda spelningar vilket gjorde att bandet snabbt blev bokade att spela tillsammans med bland annat Smashing Pumpkins, Biffy Clyro och deras tonårsidoler Blink 182.

Sedan dess har bandet gjort över 300 konserter och jobbat sig från klubbar runtom i Europa till att spela på de största scenerna på de flesta festivalerna i Storbritannien och dessutom blivit signade av Red Bull Records.

På Twin Atlantics senaste skiva "Great Divide" har de flesta låtarna uppkommit i turnébussen med många sena nätter efter spelningar. Detta har resulterat i en skiva fylld av pampig arenarock med catchiga refränger och svängiga melodier. Jämfört med tidigare två album har denna en något mer poppig framtoning. Om den nya musiken säger sångaren Sam:

”Vi hade vår rebelliska punkrockperiod och nu har vi kommit ut på andra sidan. Sedan vi startade bandet har vi alla gått från ungdomar till vuxna, vi har gift oss, skaffat hus, så när vi alla sågs igen och skulle börja spela och jobba på den nya skivan så kändes det naturligt att få in ett lite mer poppigt sound, det kändes som att musiken växte med det. Målet har alltid varit att varenda låt ska vara storslagen. Vi spelade med Bruce Springsteen en gång och alla hans låtar är verkligen anthems, det påverkade mitt egna låtskrivande mycket.”

Detta tillsammans med det faktum att det är få band som matchar Twin Atlantics höga energinivå på scenen gör att vi ser mycket fram emot att se skottarna göra en intim konsert på Klubben – Fryshuset i Stockholm den 13 november.

www.twinatlantic.com


Biljettinformation:
Biljetterna kostar 195 kr plus serviceavgift och säljs via LiveNation.se, Ticnet 077-170 70 70 samt hos Ticnet-ombud.

Åldersgräns: 13 år

Show ca kl 19.30
Insläpp kl 18.30

Arrangör: www.livenation.se