x

Little Children + Simian Ghost
Nefertiti
D. 2014.11.10 Kl. 19:00

Frihamnen Event & United Stage presenterar:
Little Children + Simian Ghost
Nefertiti - Göteborg
Lördag 11 oktober 2014 kl 19.00
PÅ scen c:a 20.30
Ålder 18 år

LITTLE CHILDREN:
Little Childrens musikaliska föda förkroppsligar i princip hela den moderna pophistorien.
Ingen genre förblir oundersökt, men ingenting undgår heller att i slutändan bli hans distinkt egna musik!

På nya albumet "Walk Within" är det tydligare än någonsin.
För oavsett om Little Children bjuder upp till dans, som på första singeln "By Your Side", eller tömmer hela ssitt inre liv i närmast hymnliknande juveler, som exempelvis titelspåret och "Song #4, så träffas man av ett i dag närmast fulländat konstnärskap.

Förutom melodiernas inneboende skönhet, plus de poetiska världar som byggs upp genom de ofta så ödesmättade texterna, är multi-instrumentalisten/arrangören Andreas Söderströms medverkan en stor och avgörande del av albumets skiftande men alltid innerliga ljudbild. I och med det samarbetet kan Little Children måla relativt fritt med sin stämma; från de mörkaste av toner till mer nasala diton och sen tillbaka igen.

Little Childrens "Walk Within" innehåller alla de subtila ingredienser som kännetecknar en (framtida) milstolpe: innerlighet, tydlighet och energi, men också den livsviktiga passion som både kan få hjärtan att packa ihop och ben brutna.

Det är 2014.

SIMIAN GHOST:
När vi började skriva vår kommande skiva The Veil hade vi redan spelat in 9 låtar för det vi tänkte skulle bli nästa albumsläpp. Vid det här laget har det dock blivit en naturlig del vår arbetsprocess att helt plötsligt byta riktning och göra något helt annat än vi först tänkt oss. Vi bestämde oss för att röra oss bort från det elektroniska och loopbaserande materialet vi jobbade med. Istället har vi försökt utveckla vårt låtskrivande, delvis genom ett ganska uppenbart blickande bakåt i musikhistorien. Detta resulterade i 18 nya spår, som kommer släppas under första hälften av 2014.

Den stora skillnaden mellan den här skivan och den förra vi gjorde, är nog hur mycket tid vi la ner på skrivandet och inspelningarna. Youth gjorde vi under några varma sommarmånader, vi tog pauser för att bada och jönsade runt i kortbyxor. Den här gången valde vi att isolera oss fullständigt, jobba intensivt hela dagarna, inlåsta i ett litet källarrum med några billiga mikrofoner och en massa instrument och effektpedaler. Vi har fortsatt arbeta med albumformatet i fokus. Bra låtar är kul, bra skivor är mycket roligare.

Samtidigt som dom ibland snuddar vid rätt stora och krångliga frågor, har texterna blivit enklare och mer personliga. De här senaste åren har varit minst sagt händelserika, både för oss som band och världen runtomkring. Vi tycker om att leka med genrer och förväntningar, balansera det vi gör mellan krångligt och enkelt, humor och totalt allvar. Lite som Buffy the Vampire Slayer.

Vi inspireras av stora musiker som Brian Wilson, Gershwin och Debussy, lika mycket som av modern populär och alternativ musik. Band som The Flaming Lips, Yo La Tengo, Broadcast och Deerhunter är sådant vi har växt upp med och formats av, samtidigt som vi också älskar gammal 70-talsfunk och soul. Vi lyssnar också mycket på krautrock, ambient, noise och elektronisk musik.

www.nefertiti.se

www.pusterviksbiljetter.com
Pusterviks Biljetter Facebook