x

Lill-bengt Erixon Kvartett - Lunchkonsert
S:ta Clara Bierhaus
D. 2014.14.10 Kl. 12:30

En legend i huset. Lill-Bength Erixon och hans kvartett har tillsammans flera hundra års jazzerfarenhet och har spelat överallt, med allt och alla.

Lill-Bength är en mästare på jazzdragspel, en konst som han har förfinat sedan den första turnén med IOGTs underhållingspatrull 1946. Andrew Walter är bara en av alla musikgiganter som Lill-Bength har kamperat med.

De övriga musikerna I kvartetten är:

Bertil Fernqvist som har gjort en livsgärning som gitarrpedagog och musicerat på jazzklubbar runtom i Europa och USA. Bertil har gjort flertalet skivinspelningar,

Lasse Karlsand startade sin musikaliska bana på piano. Vägen gick sedan över gitarr, pop och rock har landat i ståbasen och jazzen.

Nils-Erik Sörner startade på Nalen 1957 med Claes Cronas trio vilket innebar en inkörsport till musikuppdrag med många av de bästa jazzmusikerna. Jan Allan, Arne Domnerus, Hacke Björksten, Putte Wickman, Alice Babs och Toots Thielemans för att nämna några.Tillsammans med pianisten/organisten Bengt Lindkvist bildade Lasse “Svenska Löd AB”, ett jazzfusinband som spelade in sin första platta 1971

Lill-Bengt Erixon – dragspel

Bertil Fernqvist – gitarr

Lars Karlsand - bas

Nils-Erik Slörner - trummor