x

Elis Regina Tribute – Bartira Fortes & Jess Quartet
S:ta Clara Bierhaus
D. 2014.19.10 Kl. 18:00

Bartira Fortes & Jess Quartet gör en hyllning till en av Brasiliens största sångare, Elis Regina. Hennes stil växte fram ur Bossa Nova-vågen från tidigt 1960-tal. Elis Regina teatraliska blandning av boss nova, samba och jazz har placerat henne i toppskiktet bland sångerskor. Hennes unika stil gav upphov till MPB (Música Popular Brasileira), den nya post-bossa nova rörelsen i Brasilien som skulle vara allenarådande under tjugo år. Elis Regina omgav sig endast med gräddan av låtskrivare och musiker som Edu Lobo, Milton Nascimento, Tom Jobim, Chico Buarque, Vinicius de Moraes och Baden Powell.

Den brasilianska sångerskan Bartira Fortes – numera boende i Stockholm – har fått stor uppmärksamhet för sina vokala talanger. Förutom att ha en vacker sångklang är hon också en artist som fångar publiken med sin scennärvaro och dramtatiska intensitet. Scenuttrycket har hon hämtat från sina teaterrefarenheter som ger henne den nödvändiga dramatiska uttryckskraften. Efter sin första konsert i Stockholm blev Bartira utnämnde Åsa Veghed, musikvetare, journalist och kritiker, henne till den nya stjärnan på den brasiliansk musikhimlen.

"Bartira är en av de största sångarna i den nya generationen brasilianska artister. En unik talang och en fantastisk röst! ", säger Márcio Borges, kompositör och medförfattare till många av Milton Nascimentos välkända låtar.

Bartira Fcortes – sång
Thomas Törnheden – piano
Guto Lucena – sax
Jess Gersztenkorn – kontrabas
Ola Botzen - percussion

Tider
Insläpp kl 17.30
Start kl 18.00
Spellängd: 2 timmar

Mat och dryck
Mat och dryck serveras under konserten och betalas på plats.
Samtliga biljettinnehavare erhåller 10% på mat och dryck
DN-kortinnehavare får 25% rabatt på mat

Ej handikappsanpassad lokal