x

Umeå Jazzfestival 2014: Platsbiljett Charles Lloyd
Idun, Umeå Folkets Hus
D. 2014.25.10 Kl. 19:00

Garanterad sittplats på konserten med Charles Lloyd i Idunteatern.
OBS! Gäller endast tillsammans med jazzpass lördag eller jazzpass fre / lör.

Hur beskriver vi en mästare som startade sitt första band med Jack DeJohnette, Keith Jarrett och Cecil McBee? Som blev hjälte i hippiekretsar och den förste jazzmusikern som sålde över en miljon ex av sitt album Forest Flower? Som dessutom delat scener med Beach Boys och the Doors? Bäst kanske som en egensinnig musiker med egen dagordning som aldrig avvikit från en strävan efter absolut ärlighet?

Han drog sig tillbaka till kaliforniska Big Sur i början av 1970-talet - samma plats där författarna Henry Miller och Jack Kerouac betraktat sina liv och gärningar vid Stilla Havets rullande vågor. Först i början av 1980 dök han upp på jazzscenen igen. Med ny musik, nya uttryck och i ny omgivning. 1991 delade han ett osannolikt greenroom på jazzfestivalen med Toots Thielemans, Betty Carter, Vinx, Mari Boine, Allan Holdsworth och Joe Zawinul. Nu är en av de sista stora mästarna i sitt slag tillbaka i Umeå igen.

Charles Lloyd Quartet
Charles Lloyd saxofoner, flöjt, Gerald Clayton piano, Joe Sanders bas, Gerald Cleaver trummor.


Umeå Folkets Hus har särskilda regler beträffande utskänkning av alkohol vilket innebär att vi tvingas sätta åldersgränsen 18 år. Publik under 18 år är dock välkomna i förälders/målsmans sällskap och tillsyn.

Arrangör: NorrlandsOperan

www.umeajazzfestival.se
www.norrlandsoperan.se