x

Swing It!
Konsert & Kongress
D. 2014.22.11 Kl. 17:30

Swing it!

I november bjuder vi på en helkväll fylld med stämningsfull och svängig jazz! Du njuter av god mat och dryck till toner från skickliga musiker och fantastiska vokalister.

Förutom konserterna med Sinne Eeg & Lars Jansson samt Erik Söderlind Trio, som avlyssnas i sköna fåtöljer i Crusellhallen inleder vi kvällen i foajén på Konsert & Kongress med start kl 17.30. Här får ni avnjuta musik från Östgötabandet med solister samtidigt som ni har möjlighet att äta och dricka gott.
Gör din beställning av Konserttallrik via Ticnet.se, biljettkassan på Konsert & Kongress eller via telefon 013- 190 00 00. Begränsat antal kombinerade mat- och konsertbiljetter finns.
Meny: Hemmagjord pastrami på rapsgris serveras med Waldorfsallad. Dryck ingår ej.

ÖSTGÖTABANDET MED VOKALISTER I FOAJÉN
I Foajén får du i tre rundor möta Östgötabandet som uppträder i egna nummer och med olika lokala vokalister. Rundorna varvas med konserter i Crusellhallen. Foajén erbjuder ett utmärkt tillfälle att nyttja barserveringen och att lyssna, mingla eller dansa.

Linköping med omnejd har ett stort antal välsjungande kvinnliga vokalister som alltför sällan får tillfälle att uppträda. Denna kväll ges dock ett sådant tillfälle och i varje runda presenteras två vokalister i ett möte med Östgötabandet.
Tillsammans med Östgötabandet har vi glädjen att kunna presentera följande vokalister, alla vanligtvis musicerande i olika Linköpingsband med en stor rutin och scenskicklighet: Lana Brunell, Lena Fagerström, Kerstin Fransson, Karin Hanson, Therese Nordholm och Camilla Wallin.

Östgötabandet, jazzensemblen av professionella musiker från Östgötamusiken har, förutom att ge egna konserter, uppträtt med kända musiker som Claes Janson, Peter Asplund, Jan Allan, Rigmor Gustafsson, Svante Thuresson och Jojje Wadenius. Östgötabandet kommer att erbjuda svängig och välspelad jazz både i egna arrangemang och i uppbackningen av vokalisterna.

SINNE EEG I CRUSELLHALLEN
Danmarks ledande jazzsångerska Sinne Eeg vars sång beskrivs som ”drömsk vokaljazz” slår sig ihop med en av Skandinaviens ledande jazzmusiker, pianisten Lars Jansson. På trummor återfinns Janus Templeton och på bas har vi Jesper Lundgård.

Danska sångerskan Sinne Eeg går från klarhet till klarhet och att hon håller internationell standard är hennes frekventa utlandsturnéer ett tecken på. Hon har redan fått flera Danish Music Awards (Danmarks Grammis, som tidigare hette IFPI-priset) och Ben Webster-priset. Motiveringen är att hon "de senaste åren har utvecklats till en äkta jazzsångerska, som både visar sensitivitet, improvisationsförmåga, mogenhet, stor röst och timing i sin sång".
Priset delades ut på en konsert på Copenhagen Jazz House den 28:e mars, i samband med sin konsert där Sinne kompades av Danmarks Radios Big Band.

ERIK SÖDERLIND TRIO I CRUSELLHALLEN
Mäster Cees - Nya tolkningar av Cornelis Vreeswijk. Framförda av Erik Söderlind, Leo Lindberg och Moussa Fadera.

Erik Söderlind är en av dagens mest eftertraktade gitarrister och spelar på scener världen över. 2010 tilldelades han Alice Babs stipendium för sin talang och sina kvaliteter som improvisatör.

När Leo Lindberg – vars båda föräldrar är musiker - började hänga på jazzklubbar var han endast tre år gammal. Vid tolv års ålder spelade han själv bas på Fasching tillsammans med amerikanska musiker. Och strax därefter upptäckte Leo Lindberg att pianot var hans instrument! Trots sin ringa ålder är han är en av Sveriges bästa pianister.

Moussa Fadera är den svängigaste trummisen i Sverige just nu; han spelar med flertalet kända grupper ur den svenska jazzeliten.

Repertoaren består av Cornelislåtar i jazztappning; den musiken har Leo Lindberg fått från sin pappa, Owe Gustavsson, som spelade med Cornelis Vreeswijk under tio års tid. Vi får dessutom lyssna till den låtskatt som vi hittar i den amerikanska sångboken samt några egna kompositioner av Erik Söderlind.

Det blir nostalgi, variation och spännande kombinationer, allt samlat under ett och samma tak.
Boka nu för en härlig upplevelse!

Ett samarbete mellan Arenabolaget och Great Jazz Club på uppdrag av Kultur- och Fritidsnämnden.

Kvällen börjar kl 17:30