x

Kaipa
Musikens Hus
D. 2014.25.10 Kl. 19:00

Foxtrot Music & GARF presenterar:
Kaipa - Da Capo
Musikens Hus - Göteborg
Lördag 25 oktober 2014 kl 19.00
På scen c:a 20.00
Längd c:a 90 min
Ålder 18 år i baren, målsmans sällskap.

"Pioneering Swedish Progrock Giants" Playing The Decca Years

Mellan 1974 och 1980 hade den symfoniska rockgruppen KAIPA sin storhetstid – idag är de kult och en levande bit av Svensk rockhistoria vid sidan av band som Kebnekaise, Hoola Bandoola, November och Pugh Rogefelt.
Fyra (och senare 5) unga musiker åkte Sverige runt i en ombyggd militärbuss och spelade pompösa toner på landets musikforum, jazzklubbar och skolor.
Kaipa gjorde ett flertal live- framträdande i direktsända radioprogram Tonkraft och ungdomsredaktionen i Malmö och även några TV framträdanden.
Kaipa gav ut 3 plattor på DECCA etiketten samt en LP på Polar (Stickan Anderson/ABBA’s bolag)Kaipa var vid tillfället relativt ensamma i Sverige om att spela symfonirock i en tid präglad av politisk rock – och i synnerhet slog ingen bandet när det gäller den otroligt ambitiösa turneverksamheten med ibland närmare 150 spelningar om året.
Kaipa kallades av en del fans för Sveriges Genesis – och likheter finns förvisso med Peter Gabriels dåvarande band.

3 originalmedlemmar har nu återbildat bandet med grundidén att spela materialet LIVE från dessa 3 första skivor i trogna versioner men med lite nya infall och inpass.
Ingemar Bergman : trummor - Tomas Eriksson : bas – Roine Stolt : Gitarr & sång - sedan har bandet fått in
förstärkning av Tomas Bodin: Orgel & Synth samt Michael Stolt : Sång, Gitarr & Moogbas.

Dessa herrar presenterar ett program från skivorna ”Kaipa” – ”Inget Nytt Under Solen” och ”Solo” – en maffig symfonisk, lagom teknisk nostalgitripp – spelat med både hjärta & hjärna och med all sannolikhet ett gladare och mer lekfullt sinne än då det begav sig på 70 talet.

Flower Kings Twitter
www.garf.eu
www.artrock.se

www.musikenshus.se

www.pusterviksbiljetter.com
Pusterviks Biljetter Facebook