x

The Partisans + Finnegans Hell
Henriksberg
D. 2014.27.09 Kl. 20:01

Showdown presenterar:
The Partisans (UK) + Finnegans Hell
Henriksberg - Takterrass
Lördag 27 september 2014 kl 20.00
På scen c:a 22.30
Ålder 18 år

THE PARTISANS (UK) – på scen 23.30
Det är ett sant nöje att få äran o presentera The Partisans i Göteborg! Om inte jag lyckats med o missa nån konsert med dom så tror jag inte de varit här sen jag såg dom på Äggets klubb Jailhouse på Cronan runt år 2000!

The Partisans startade redan 1978 av Andy Lealand o Rob ”Spike”Harrington o var influerade av klassiska band såsom Sex Pistols, Clash o Ramones. Som så många andra startade de med att lira covers men började rätt snabbt med att skriva eget material. Deras debutsjua kom 1981 innehöll två A-sidor dvs Police Story samt Killing Machine.

De blev snabbt medtagna på diverse oi!-samlingar även om de själva såg sig som ett renodlat punkband. Året efter släppte de sin andra singel 17 years of hell och den hamnade såpass högt som nummer 2 på Indie Charts. Ingen rast ingen jävla ro, 1983 släppte sin självbetitlade debut-LP som blev nummer 5 på Indie Charts och numero ono på Punk Chart. Som vanligt när folk kör på i 300% så blir det platt fall rätt snabbt o Partisans splittrades 1984.

Andy flyttade till Skandinavien o det fanns ingen plan på att starta igen. Under 1989 började Andy o Rob att spela in igen under namnet Agent Orange. Sent 90-tal återförenade de Partisans ihop med två av Andys svenska vänner: Magnus Neundorff o Mikael ”Gustav” Gustavsson o de släppte en ny singel 2001 samt en ny fullängdare 2004 på amerikanska TKO!

Efter mycket efterförfrågan är de nu tillbaka men nu med Charlie på trummor (Anti-Cimex, Troublemakers m.m.) o kör nu en exlusiv spelning i Göteborg!

https://www.facebook.com/pages/The-Partisans-Official/345556175526125

FINNEGANS HELL – RELEASEPARTY – på scen 22.30
Finnegans Hell är bandet med stort F – världsledande inom ”the New Wave of Swedish Celtic Punk”. I Finnegan’s musikaliska helvete krälar rester av såväl Shane Macgovan och Dee Dee Ramone som Luke Kelly och Benedictus XIV. Här finns de döda, de levande och de levande döda. Verkligheten, fantasin och glappet där emellan, allt är på plats i deliriumet. Det är den musikaliska essensen av veckolånga whisky-, gin- och porterdimmor djupt inne i de skånska bokskogarna.Hör du frenetiskt trumbankande, ompaompande punk-bas, flöjtande, banjo och dragspel med extra allt samt en rejäl skvätt distortion då vet du att Finnegans är på besök.

Efter en sommarturné som sträckt sig från Tyskland till Azorerna är det nu dags återvända till Sveriges framsida för att släppa sin nya skiva på Heptown records! Be there or be square, väl mött!
DJ: Boris

www.henriksberg.se
www.pusterviksbiljetter.com
Pusterviks Biljetter Facebook