x

Drew Holcomb & Neighbors
Storsjöteatern/Studion
D. 2014.07.10 Kl. 18:30

IF POPGENI och SENSUS presenterar :

DREW HOLCOMB & THE NEIGHBORS

lokal support : Erika Andersson

Entre: 18.30 Konsert : 19-21 c:a

En del musiker tar medvetet tid på sig för att mogna och hitta sitt rätta uttryck.

Tennessee födda Drew Holcomb är en sådan.

– Jag är definitivt en av dem, säger Tennessee-födda sångaren, låtskrivaren och gitarristen som under större delen av det senaste decenniet varit professionell musiker, skrivit låtar, spelat in och turnerat med sitt band The Neighbors.

Sedan debuten ”Washed In Blue” 2005 har Drew och The Neighbors, hustrun Ellie Holcomb,, Nathan Dugger och Rich Brinsfield, etablerat sig som en utsökt americana, altcountry och indie akt, sålt mer än 750.000 plattor och gjort över 1500 livespelningar.

De har sålt ut egna konserter och turnerat med artister och band som Ryan Adams, Los Lobos, North Mississippi Allstars, Susan Tedeschi, The Avett Brothers m.fl.

Massor av hårt arbete har betalat av sig i och med gruppens sjätte album ”Good Light” 2013 som är en utsökt provkarta över Drew's klass och fingertoppskänsla som singer/songwriter i americana genren när den är som mest tilltalande.

– Alla har vi olika ingridienser i våra liv, geografiskt, familjeförhållande, intressen, platser vi varit på och platser som vi längtar efter att få se och kärlekar vi funnit och kärlekar vi förlorat.

– Var och en av oss har en historia och det är den enda vi kan berätta. Med ”Good Light” berättar jag min, med förhoppningen att den hjälper andra att berätta sin, förklarar Drew.

Hustrun och ständiga bandmedlemmen Ellie Holcomb finns inte med i Östersund och de övriga sex spelningar som bandet gör i Sverige under oktober. Hon har nyligen fött parets andra barn och stannar därför av förklarliga skäl hemma.

Men Drew Holcomb & The Neighbors har plockat in en ersättare och kommer att stå på scen som kvartett.

Tillsammans med lokalt förankrade supportakten Erika Andersson kan vi lova en innerlig tisdagskväll i början på oktober.

Tider
Insläpp kl 18.30
Start kl 19.00
Slut kl 21.00

Åldersgräns 13 år