x

Zoobazar & Carmen Paris
Musikens Hus
D. 2014.01.11 Kl. 20:00

Planetafestivalen presenterar:
Zoobazar & Carmen Paris - Live Project
Support: Sallyswag
Musikens Hus - Göteborg
Lördag 1 november 2014 kl 20.00
Ålder 18 år

En spansk väldsmusikensemble av högsta klass. En unik sångerska med sin bas i Aragoniens jotatradition. Här får musiken från Medelhavsområdet ny luft under vingarna.

Bandet Zoobazar bildades 2004, av medlemmar från kända grupper som Radio Tarifa, Eliseo Parra och La Musgaña. Sedan debuten på folkmusikfestivalen Getxo Folk har de turnerat flitigt, både i Spanien och internationellt. Folkmusik från länderna kring Medelhavet blandas med jazz, funk, rock – här finns också influenser från mellanöstern och indien.

Carmen Paris är en av Spaniens största sångerskor. I nordöstra Spanien, i provinsen Aragonien, hittade hon tidigt den traditionella musikstilen jota. Under en lång karriär, som både sångerska, pianist och kompositör har hon sedan kombinerat jotatraditionen med bland annat jazz, tango, bolero, ranchera och afrikanska rytmer.

Efter att vandrat mot samma mål på parallella stigar under många år, gör nu Zoobazar och Carmen Paris en gemensam musikalisk resa. De möts med en gemensam kärlek till den traditionella musiken kring Medelhavet – och en obändig passion för att kasta sig ut för att söka nya musikaliska uttryck.

Värmer upp kvällen gör:
Sallyswag – världsmusik med artisteri och attityd

Riksspelmannen Erika Risinger letade upp de coolaste och bästa folkmusikerna hon kunde komma på, och formade sitt drömband. Resultatet blev niomannabandet Sallyswag, som hade premiär på Folk- och världsmusikgalan i februari. Här har Erika Risinger plockat ihop en bukett kollegor med bakgrund i olika kulturer och musikgenrer och sammanfört dem till något alldeles nytt.

Med skickliga musiker med rötter i dance hall, rap, afro, balkan och svensk folkmusik och med nyskrivna texter på svenska skapar Sallyswag en vital och angelägen musik som fyller ett stort hål i svenskt musikliv.

www.musikenshus.se

www.pusterviksbiljetter.com
Pusterviks Biljetter Facebook