x
Simple Minds

Simple Minds
Münchenbryggeriet
D. 2015.15.03 Kl. 19:30

Presenteras av FKP Scorpio

Efter fjolårets succéartade greatest hits-spelning på Cirkus i Stockholm återvänder Simple Minds till Sverige. Den här gången kommer de odödliga hitsen att få sällskap med färska favoriter från den nya skivan "Big Music".

Då den brittiska musiktidningen NME nyligen rankade de 100 mest inflytelserika artisterna hade Simple Minds en given plats på listan och The Killers, Manic Street Preachers, Radiohead samt Primal Scream är bara några av de band som under senare tid erkänt att de hämtat inspiration från de skotska legendarerna.

Sedan debuten "Life In A Day" från 1979 har Simple Minds byggt upp en odödlig katalog med hits som "Don't You (Forget About Me)" och "Alive and Kicking" samt helgjutna album i form av "Once Upon A Time", "Sparkle In The Rain" och "Real To Real Cacophony". Nu läggs ytterligare ett kapitel till historien om det epokavgörande Glasgowbandet med det storslagna soundet och de fantastiska melodierna. Den tredje november släpps nämligen Simple Minds sextonde album "Big Music". På "Big Music", som är bandets första skiva på fem år, bevisar sångaren Jim Kerr och gitarristen Charlie Burchill återigen vilket solitt låtskrivarpar de är.

Även om den stora katalogen är imponerande i sig är det som liveband Simple Minds gör sig allra bäst. 35 år in i karriären är energin och nerven fortfarande den samma. Nu kommer den svenska publiken återigen att få chansen att uppleva Simple Minds i sitt rätta elemant – live på scen på Munchenbryggeriet den 15 Mars 2015.

Åldersgräns: 18 år