x

Alvvays
Debaser Strand
D. 2015.06.02 Kl. 22:00

Föreningen Popaganda i samarbete med Luger presenterar

ALVVAYS FÖRSTA SPELNING I SVERIGE
Torontokvintetten Alvvays soldränkta och smågulliga pop har du säkert hört förut, men just Alvvays bjuder på något extra. Med en extrem förkärlek till C-68 och jangliga gitarrer skapar de tillsammans något som är bättre och sötare än katter på internet.

Barndomskompisarna Molly Rankin och Kerri MacLellan växte upp som grannar på den kanadensiska ön Cape Breton lyssnandes till Teenage Fanclub och Belle & Sebastian. Med flertalet kärleksrelaterade hjärtesorger i bagaget flyttade Molly och Karri till Toronto där de träffade de övriga bandmedlemmarna Alex O'Hanley, Brian Murphy och Philip MacIsaac. Även de uppväxta på en kanadensisk ö.

Det självbetitlade debutalbumet spelades in i Chad VanGaalens Yoko Eno-studio och mixades av Graham Walsh (Holy Fuck) och John Agnello (Sonic Youth, Dinosaur Jr., Kurt Vile). Under sommaren 2014 släpptes debutalbumet av Polyvinyl i USA och Transgressive Records i Europa med en efterföljande hyllningskör bestående av både kritiker och nya popkompisar.

Även om Alvvays musik är det bästa soundtracket till varma sommarnätter med bad och hångel, så är det ändå otroligt välbehövligt att bandet nu kommer till Sverige för första gången i februari nästa år. Är det något vi verkligen behöver då så är det något varmt, soligt och sött att dränka våra öron i för att göra vintern lite kortare.

DJ: KLUBB POPAGANDA (www.popaganda.se)


Åldersgräns 20 år.

Dörrarna öppnar 19.00 och konserten startar kl 22.00

Arrangör: www.luger.se