x

Death (Dta) + Abysmal Dawn + Loudblast - Death (Dta) + Abysmal Dawn + Loudblast
Sticky Fingers
D. 2015.19.03 Kl. 20:00

Under tonåren skapade han nästan en hel genre på egen hand och lämnade sju viktiga studioalbum till eftervärlden, vilket gör honom till en levande legend och förevigar hans namn och arv efter sin bortgång år 2001. Vi pratar så klart om ingen mindre än dödsmetallens gudfar, Chuck Schuldiner, och hans banbrytande band Death!

I mars kommer DEATH DTA, den officiella hyllningen till Chuck Schuldiner och Death, till Stockholm och Göteborg. För att hylla Schuldiners påhittighet och återuppliva hans konstnärskap och magi framför de den legendariska Symbolic-skivan.

All star-lineupen kommer att bestå av två originalmedlemmar från Symbolic-skivan, trummisen Gene Hoglan (Testament) och gitarristen Bobby Koelble. De har även med sig sångaren/gitarristen Max Phelps (Cyniker) och basisten Steve Di Giorgio (Testament, Sadus).

Som grädde på moset tar de även med sig två grymma supportband i form av Abysmal Dawn och franska döds thrash-pionjärer Loudblast. Denna turné kommer att bli en oöverträffad liveupplevelse som iget fan av Death’s arketypiska death metal bör missa!