x

Forza
Kronhuset
D. 2015.13.06 Kl. 15:00

En musikföreställning om kraften och glädjen i kreativt skapande
Musik och texter av unga Göteborgare

Göteborg wind orchestra 

på scen: 

Anci Hjulström, Sigrid Algesten

Elevator Nobody Choir
under ledning av Wavemakers
Göteborg Wind Orchestra
under ledning av Merete Ellegaard
 

OBS fri entré

 

I början av hösten 2014 bjöd Göteborg Wind Orchestra in unga göteborgare att bidra med musik och text till föreställningen Forza! I november resulterade projektet i ett antal konserter innehållande musik, sång, dans och texter. Forza spelades på tre olika ställen

i Göteborg: Sjumilahallen i Biskopsgården, Kultur­huset Vingen i Torslanda och i Kronhuset.

Nu vill vi att fler skall få ta del av denna föreställning som anspelar på den kreativa kraft som finns, ibland där vi minst anar det. Musik som kommit in till projektet har av ett antal musikarrangörer arrangerats för GWO och har tillsammans med texterna satts samman till en musikföreställning som handlar om ämnen som längtan, kärlek, drömmar, rädsla och mod. Om hur det är att vara ung idag.

Skådespelaren, sångerskan och musikregissören Anci Hjulström har haft huvudansvaret för att sätta samman föreställningen. Anci är en av Sveriges mest erfarna körregissörer­ och är medskapare och medlem i Sång­ensemblen Amanda.

På scen medverkar också Elevator Nobody Choir, under ledning av Sonja Bjurdell, med elever från Svartedalsskolan, Jättestensskolan, Trulsegårdsskolan, Torslandaskolan, Nordlyckeskolan och Torpaskolan. På scen finns även Sigrid Algesten som dessutom är en av dem som bidragit med material till föreställningen.

Dirigent är Merete Ellegaard, i grund och botten kammarmusiker men med återkommande uppdrag hos orkestrar över hela landet.

Projektet har möjliggjorts med stöd från Göteborgs Stads kulturnämnd.