x

The Great American Songbook
Kronhuset
D. 2015.22.01 Kl. 19:00

Veronica Mortensen, sång
Jerker Johansson, dirigent

Melodipärlor som aldrig trillar ur halsbandet. Ett nästan outtömligt material med odödliga sånger ur den amerikanska musikskatten. Så kan vi sammanfatta fenomenet ”The Great American Songbook”. De flesta av sångerna är skrivna till musikaler och filmer och under senare år det uppstått ett förnyat intresse för denna musikskatt. Särskilt jazzsångare har en förmåga att framföra sångerna i nya tolkningar.

Nu vill vi bjuda på ett smakprov tillsammans med vår gäst Veronica Mortensen från Danmark. Ni kommer få höra musik av bl.a. Jerome Kern, Irving Berlin och George Gershwin.

Musikarrangemangen har skrivits speciellt för Göteborg Wind Orchestra med alla de möjligheter till fantasifulla klangvariationer som står till buds. Allt för att lyfta fram karaktären i varje enskild sång

Veronica Mortensen är en dansk sångerska i soul/jazzgenren. Hon är begåvad med en stor röst som fyller rummet och har en rytmisk timing utan den minsta ansträngning, och anses med sin eleganta frasering och sin vokala dynamik höra till de bästa i Norden. Hon har vunnit en mängd utmärkelser och priser i Danmark, och har gjort konserter i bland annat Thailand, Kina, Grekland, Estland och Polen.