x

Eric Saade - Stripped Live Våren 2015
Helsingborg Arena
D. 2015.17.04 Kl. 19:30

Med låten ”STING” direkt till final i Melodifestivalen vill Eric bjuda sina fans på en exklusiv turné – ”STRIPPED LIVE” - under våren 2015. Liveproffset Eric Saade med band och dansare gör endast tre turnéstopp i följande städer: Helsingborg 17/4, Linköping 23/4 och Stockholm 26/4.

Eric Saade slog igenom i Melodifestivalen 2010 med låten ”Manboy” och tog hem hela tävlingen året därpå med ”Popular”. Han följde upp succén med en tredjeplats i Eurovision Song Contest och släppte skivorna ”Saade Vol 1 & 2” som snabbt nådde platinastatus och med över 120 ’000 sålda exemplar gjorde honom till 2011 års bäst säljande artist i Sverige.
Samma sommar gjorde han även en Sverigeturné, Made of Pop Tour, som i snitt drog 10.000 personer på varje stopp som gjordes, med ett rekord på Malmöfestivalen med 30.000 personer i publiken.

Våren 2012 var Eric ute på sin första arenaturné, ”Pop Explosion”, med totalt 15 utsålda stopp med stor avslutning i Annexet, en avslutning som spelades in och visades på SVT för att sedan släppas på DVD.

2013 åkte Eric ut på Coming Home Tour och besökte flera städer runt om i Skandinavien innan det fjärde albumet ”Forgive Me” släpptes under hösten.

Eric hann också med att göra den officiella låten för UEFA Women’s Euro 2013 – ”Winning Ground”.

2014 var ett lugnt år, fyllt med låtskrivande och förberedande inför kommande album. Men Eric hann med en resa med UNICEF till Colombia och gjorde i samband med detta sin singeldebut på svenska med sin version av Mauro Scoccos ”Du är aldrig ensam”, där singeln spelades in till förmån för UNICEF.

I november släpptes så nyheten att han återvänder till Melodifestivalen. Eric är den stora förhandsfavoriten i festivalen och hans mål är solklart: han vill vinna…. Eurovision.

Härmed har vi nöjet att annonsera turnéplanen:

• 17/4 HELSINGBORG – Helsingborg Arena
• 23/4 LINKÖPING - Crusellhallen
• 26/4 STOCKHOLM – Fryshuset

”Mer information och biljetter till Stockholm/Linköping: www.showtic.se/ericsaade

Evenemanget har ingen åldersgräns men vi rekommenderar hörselskydd till barn under 3 år