x

P2 Live Jazzfest
Nefertiti
D. 2015.26.03 Kl. 19:00

Nefertiti Jazz Club presenterar:
P2 Live Jazzfest
Live: Water Boogie System + Elsa Bergman & Holy Now
Nefertiti - Göteborg
Torsdag 26 mars 2015 kl 19.00
Ålder 18 år

Jazzkatter, norrländska begåvningar och progressiv jazzpop, helt rätt nu är dags för torsdagsfest!

Water Boogie System är tillbaka på Nefertiti, denna gång delar de scen med både Elsa Bergman solo på kontrabas och Julia Olanders soloprojekt Holy Now!
Dessutom är denna kväll en del av SR P2 Live Jazzfest, fyra direktsända konserter efter varandra från Stockholm, Malmö, Umeå och Göteborg.

Water Boogie System
Göteborgskvartetten Water Boogie System förenar progressiv jazz, pop och säregna texter i sina kompositioner. Musiken har beskrivits som en schizofren berg-och-dalbana som får adrenalinet att pumpa. I våras släppte de debutskivan ”Greetings” som blev nominerad till Årets Jazz på Manifestgalan. Gruppen har även utsetts till ”Årets Jazzdebutant” av SR P2 ”Jazzlandet” och har spelat på bland annat Umeå Jazzfestival, Dølajazz i Norge och Match&Fuse-festivalen i Rom. Ikväll står de på scen där de garanterat förgyller tillvaron och våra öron med sina skeva discodängor.

Karin Verbaan - röst.
Viktor Reuter - b.
William Soovik - tr.
Jonathan Albrektson - keyb.

Elsa Bergman - solo
Elsa Bergman, med sitt explosiva basspel kommer denna tjej att skaka om oss. Elsa är förutom kontrabasist även kompositör och dagens Sverige av de nya starka lysande stjärnor på den fria improvisationsscenen. Hon spelar i en rad olika grupper, bland annat Anna Högberg Attack, Dina Kompisars Kompisar och sitt egna projekt Elsas Eget Omdöme. I höstas fick hon motta P2 Jazzkatten för Årets nykomling.

Elsa Bergman - kontrabas

Holy Now - solo
Julia Olander är en norrländsk begåvning som är på god väg att ta över den göteborgska popscenen med sitt projekt Holy Now. Vackert, vemodigt och skitigt är några av orden som kan beskriva musiken. Ibland har hon med tre bandmedlemmar men ikväll står hon själv på scen och trollbinder oss med sin röst och sin guldfärgade gitarr.

Julia Olander - röst & gitarr

www.nefertiti.se

www.pusterviksbiljetter.com
Pusterviks Biljetter Facebook