x

Claptons Tårar - Musikberättelseföreställning
Stensökrogen i Kalmar
D. 2015.14.03 Kl. 20:30

2014 turnerade Peter Bryngelsson runt med en unik kombination av konsert, musikberättelse, teater och stå upp eller möjligen sitt ner. Föreställningen hette Den sorgsnaste gitarrhjälte världen skådat och var den mycket tragiska historien om Fleetwood Macs grundare Peter Green. Föreställningen möttes verkligen av ett varmt mottagande av publik och recensenter.

Under våren 2015 kommer turnéversionen av Musikberättelseföreställningen, Clapton´s tårar resa land och rike kring, med undertiteln, att gå i familjeterapi med sina musikaliska fäder eller, vad är det för fel på Eric Clapton ? I korthet så avhandlas här hur Clapton höll på att bli femte medlem i Beatles, Charles Manson, dragkampen om Patti Boyd mellan George Harrison och EC, det idiotiskarasistuttalandet i Birmingham på fyllan och Clapton´s sons död som ledde till låten Tears in Heaven.

Musiken och berättelsen framförs av Peter Bryngelsson på en unik samling specialbyggda gitarrer samt Lars Liljegren på keyboard. De specialbyggda dubbelhalsade instrumenten är byggda av den persiske gitarrbyggaren Mehr Nadeb som började konstruera gitarrer i Khomeinis Iran utan att ha någon som helst information om hur man bygger sådant. Han kom till Sverige 2003 som flykting och har sedan dess utvecklat ett förfinat hantverk som gitarrbyggare men är tvungen att försörja sig som byggjobbare. I februari pågår turnén över stora delar av Norrland, i mars i södra delen av landet. I april på västkusten och under sommaren på festivaler.

I priset för show+mat ingår uppträdande samt Stensökrogens buffé och kaffe/the på maten, dryck tillkommer. Matgäster har bästa plats garanti (plats på främre del). Ju tidigare bokning, ju bättre platser nära scenen! Insläppstid: Matgäster från kl 18.30, men SENAST kl. 20.00

Stensökrogen evenemangs - och eventrestaurang erbjuder unika framträdande i en intim miljö, som att bli hembjuden till artistens vardagsrum, endast ca 80-85 sittplatser beroende på framträdande.
Fler berättar och musikkvällar hittar ni på www.stensokrogen.se

Startid: Uppträdande ca kl 20.30
Insläppstid: Matgäster från kl 18.30, men SENAST kl. 20.00
Spellängd ca 1 tim, 15 min
Ingen åldersgräns

PLACERING OCH SPECIALKOST
Alla sällskap blir placerade efter bokningsnummer. Vid önskemål om placering intill annat sällskap eller önskemål om specialkost meddela på [email protected] eller tel 0480-88806. ANGE BOKNINGSNUMMER!

RULLSTOLSPLATS
Det finns rullstolsplatser i den främsta delen och dessa bokas på 0480-421010, 077 - 170 70 70 eller hos Ticnetombud. Ledsagare betalar.

Vid köp av mobilbiljett måste HELA sällskapet passera entrén samtidigt!