x

Systraskap Releasespelning
Storsjöteatern/Studion
D. 2015.07.03 Kl. 21:00

Den 9/2 släppte Systraskap fulllängdaren MVIMW och den har hyllats av recensenter i hela landet.

http://open.spotify.com/album/126essCfPOcxSUIdgDrBlB


Drygt en månad senare, lördagen den 7/3 står de på studioscenen på Storsjöteatern för att fira detta tillsammans med Club Corazon.

Vi avslöjar detaljer eftersom, men räkna med en helkväll som förhoppningsvis kommer flippa ur på ett skönt sätt.

Förköpsbiljetter kommer finnas på TicNet och i WeSCbutiken i Ösd, de kostar 100 ynka spänn.

Finns det platser kvar i dörren kommer de vara något dyrare.

De två producenterna och musikerna i Systraskap skapar politiska kampsånger. Systraskaps sound verkar aldrig ha några begränsningar, men är ändå alltid igenkännbart i de karaktäristiska produktionerna och de fulländade melodierna.

Deras omtalade konserter kännetecknas av elektroniska ljudbilder blandat med trumset, bas, förställda röster och blåsinstrument.

2011 släppte Systraskap en EP med handgjorda tygfodral, innehållandes 4 låtar, 2012 kom deras egenproducerade musikvideo till låten Marie som en protest mot kärnkraft och atomvapen och 2013 släpptes singeln "Let's start a revolution", som kallats för ett av 2013 års stora anthems. Under våren släpptes singeln "My voice is my weapon" och i augusti kom den tillhörande videon som uppmärksammats av bland annat PSL. 15 december kom skivans tredje och sista singel, ”Wear it like you deserve it”, som senare följdes upp av en remix signerad Karin Park.

Kvällen presenteras i samarbete med Pitch And Smith, Studieförbundet, Sensus Östersund och Länskulturen.