x

Keep the Dream Alive
Vara Konserthus
D. 2015.28.03 Kl. 19:00

En gospelupplevelse

Upplev föreställningen som tar publiken på en resa från slaveriet i sydstaterna genom medborgarrättsrörelsen i USA och fram till Sverige, idag.
Föreställningen visar hur aktuell Martin Luther Kings dröm är 2015.

I hela tre år har föreställningen, Keep The Dream Alive, rest runt i skolor och utvecklats till vad den är idag.
När Svenska Gospelverkstaden nu presenterar den för allmänheten flyger vi över två unga amerikanska artister: Jermaine Harris & Tiyah Askia från Washington D.C.

Jermaine Harris har varit med Gospelverkstaden på en bejublad och omskriven konsert-husturné hösten 2014 tillsammans med hela SGV Ensemble.

”Gospel med budskap” - Uppsala Nya Tidning
”Fantastiska röster och stark scennärvaro” - Gefle Dagblad

Tiyah Askia
En bred artist med ena foten i gospel och den andra i jazz. Studerar på Prince George’s Community College och har börjat på sitt egna soloprojekt. Dessutom har hon jobbat med flertalet amerikanska artister. Bland annat ingen mindre än Diana Ross!

Jermaine Harris
En artist som verkligen har Soul och en röst som går rakt in i hjärtat. Jermaine har flertalet framträdanden i Amerikansk radio och TV i program som America's Got Talent, Apollo Live och har hyllats av självaste Stevie Wonder!

Föreställningen har delar ur hela den afroamerikanska musiktraditionen.
Spirituals - All afroamerikansk musiks rötter
Gospelkyrkan - Du har säkert hört Oh, Happy Day, kanske besökt en amerikansk gospel-kyrka eller sett en gospelkör någon känd film. Vi tar den till dig!
Michael Jackson - Han och många andra världskända artister har rötter i Gospeln. Deras musik har en självklar plats i föreställningen Keep The Dream Alive!
Läs mer: www. keepthedreamalive.se

Arrangör: Svenska Gospelverkstaden

Lördag 28 mars kl 19.00
ca 1 tim 90 min
Stora salen
Entré 275 kr