x
Ane Brun

Ane Brun
Malmö Live Konsertsalen
D. 2015.23.10 Kl. 19:30

I september släpper norska Ane Brun sitt första studioalbum sedan 2011 och en månad senare beger sig Ane och hennes fantastiska band ut på en Europaturné. Ane Brun gör endast ett fåtal konserter i Sverige i år, en av dem äger rum på Malmös nyaste konsertlokal Malmö Live den 23 oktober!

Det är 12 år sedan Ane Brun albumdebuterade med ”Spending Time With Morgan”. Uppföljaren ”A Temporary Dive” från 2005 sålde guld efter bara tre veckor i Norge. Senare samma år gav hon ut sin tredje platta ”Duets” som bestod av tio duetter med artister från Ron Sexsmith till Teitur och resulterade i en norsk Grammy.

De senaste åren har Ane Brun turnerat i Europa och även tagit sig till USA där hon börjat få en publik. Våren 2006 släpptes en förlängd version av ”A Temporary Dive” i England och USA och Time Magazine uppmärksammade det som ett av de fem mest intressanta skivsläppen då.

På albumet ”Changing of the Seasons” arbetade hon med den isländske producenten Valgeir Sigurdsson, som tidigare arbetat med artister som Björk, Will Oldham, Maps, CocoRosie och Múm. 2011 släppte hon sitt sjätte studioalbum ”It All Starts with One”. Albumet debuterade på första plats i både Norge och Sverige, och sålde även Guld hennes hemland.

De senaste åren har Ane gjort fantastiska framträdanden på scener runt om i stan, och när hon kommer tillbaka i höst gästar hon Malmös nyaste konsertscen.

Missa inte!

Ane Brun får sällskap av Mariam The Believer när hon besöker Malmö Live i oktober!

Ane skiver: ”I’m so proud to present Mariam The Believer as my Special Guest on the Directions tour 2015! I’m a big admirer of her music and vocals and I am so happy she’s coming along on my adventure.”

***

Mariam Karolina Wallentin Riahi, född 1982.

Uppväxt i en förort till en småstad, aldrig känt att jag har tillhört men inte heller riktigt behövt det, har en svensk mamma född i Östersund och en pappa från Iran som nu bor i Brasilien, varit nummerutropare i en rökig bingohall, är modig men har ibland tvivlat på allt, haft knutor på stämbanden och trott att jag aldrig skulle kunna sjunga igen, åkt transibiriska järnvägen ensam, bott i Beijing, turnerat runt i svenska folkparker när jag var 9 utklädd till mus, städat trappor i Kortedala, växt upp med perserkatter, dubbat tecknad film som barn, gift mig ung, levt nomadliv och turnerat världen över med en trum och sång duo i fyra år på raken, tycker att det intressanta uppstår i mellanrummen, att energin är allt, ibland inte vetat vart jag ska ta vägen men endå alltid hamnat någonstans, men det mesta; musiken, att försöka nå in dit.

Ville börja spela elgitarr så köpte en gräddvit Gibson i New York och startade det här projektet, startade det egna skivbolaget Repeat Until Death för det här är ju det jag tänker hålla på med tills jag dör. Varje nytt kreativt projekt känns som att börja om på nytt men på samma gång är det ju hela tiden dit jag försöker att nå, att nå till kärnan av allt.

- Mariam Wallentin

18 mars, 2015 


Åldersgräns 13 år

Dörrarna öppnas 19:00
På scen 20:00

Rullstol betalar ordinarie pris, ledsagare har fri entré.
Ring Biljettforums Kundservice 0771-130 150.