x

Jigs
Mimers Kulturhus
D. 2015.25.09 Kl. 19:30

Vem minns inte kultförklarade låtarna "Hallå Du Gamle Indian, Att Skiljas Är att Dö Lite Grann, Vi Har Så Mycket Att Säga Varandra, Robot Romeo m.fl". Ett band som innefattade rutinerade och smått legendariska Anders Engberg, Jota Thorén, Tryggve Johansson och Peter Dahlqvist kommer publiken att få uppleva ett nostalgimonument som heter duga på dessa tre unika konserter.

Jigs dansorkester från Trollhättan startade som så många andra band med popvågen i mitten av 1960 talet med spelningar på skolskutt, pop klubbar och privata fester. Men när popens stjärna dalade tänkte grabbarna i Jigs om. 1969 tog de steget fullt ut och började spela dansmusik. Då började också sångaren John-Olov ”Jota” Thorén och han blev snabbt Jigs ansikte utåt och gav bandet en egen profil.

Bert Karlsson hörde Jigs på Club Alexander i Lidköping, han tände till och kom överens med Jigs om en skivlansering. Hallå du gamle Indian gick rätt in på svensktoppen i början av 1973 och Jigs blev professionella. Det blev ett gyllene samarbete med Bert Karlsson som resulterade i över en miljon sålda skivor och 10 st guld och diamant skivor att hänga hemma på väggarna.

Nu tar de adjö med tre "kult-konserter"!