x
The Tallest Man On Earth

The Tallest Man On Earth
Magasinet
D. 2015.09.10 Kl. 19:00

The Tallest Man On Earth gör i sommar endast tre spelningar i Sverige – alla slutsålda sedan länge. Vi kan nu äntligen avslöja att de som inte hann köpa sina biljetter får en ny chans i oktober. Med nya albumet Dark Bird is Home (ute 12 maj) i ryggen åker The Tallest Man On Earth på höstturné – med stopp i Göteborg, Stockholm, Umeå, Linköping och Falun.

Med sin fängslande röst, unika texter och karaktäristiska gitarrmelodier har The Tallest Man On Earth trollbundit både recensenter och publik världen över sedan den självbetitlade EP:n släpptes 2006. Den 12 maj är han äntligen tillbaka med en ny låtskatt – Dark Bird is Home. Efter att ha sålt slut sommarens tre Sverige-spelningar, kan vi nu äntligen avslöja att The Tallest Man On Earth även kommer åka på turné i höst!

Dark Bird is Home har beskrivits som ett album som inte bara kommer från en tid, ett ställe eller en inspelning. Låtarna och soundet har fångats i olika studios, länder och lador och bär med sig en vädersäkrad kvalité, lite smuts och lite grus.

Med Dark Bird is Home är The Tallest Man On Earth som mest personlig och direkt och stundvis djupare och mörkare än någonsin. Men det är också ett album med inslag av nyckfullhet och med en doft av en ny början – med låtar både storslagna och tröstande, som höga träd och vidsträckta landskap.

Du kan förvänta dig den mest högljudda The Tallest Man On Earth på hans fjärde album – men också det mjukaste och mest lågmälda. Med det första smakprovet från skivan ute (Lyssna på låten "Sagres" här: https://open.spotify.com/track/1QUOoDUouDDTAwzjIong25 känner vi oss övertygade om att ett av årets bästa album väntar runt hörnet – och att vi har några magiska konsertkvällar framför oss.

SUPPORT: Phil Cook

----------------------------------------

Inled kvällen med Smaks tapasbuffé, 175 kr/pers

Kl 19.00 öppnar vi baren och då har Smak dukat upp en lockande tapasbuffé med kalla och varma favoriter som du kan avnjuta i soffhörnan eller vid ståborden. Bland godbitarna hittar du bland annat:

•    pintxos på skagen, jamon serrano och manchegoost

•    kallskuret på vildsvin och kalkon

•    spanska köttbullar i tomatsås

•    inkokt lax med tapenade

•    tomat- & mozarellasallad

•    dessutom en del överraskningar….

OBS! Ankomst senast kl 20.00 för matgäster, begränsat antal. För mer frågor om maten kontakta Ted Stöffling på 070-593 44 90 eller [email protected]

----------------------------------------

Insläpp: 19.00

Åldersgräns: 15 år men 13 år med målsmans sällskap

Rullstolsplats: 1 ledsagare är inkl. i biljetten