x

Trubbel + Ladida
Röda Sten
D. 2015.09.05 Kl. 22:00

Showdown presenterar:
Trubbel + Ladida
Röda Sten - Göteborg
Lördag 9 maj 2015 kl 22.00
På scen c:a 23.00
Ålder 20 år

Showdown kommer att ha öppet mellan 22.00 och 03.00 men våra DJ:s kommer att börja spela ute på uteserveringen redan klockan 20.00 så att man kan börja kvällen med o sitta i solen o dricka en kall o lyssna på sköna gamla vinyldängor!

Jag är så sjukt peppad på detta att jag säger som man säger varje vår ”Detta kommer bli den bästa sommaren EEEEEEVER!”

På nypremiären står två band på scenen som inte ens kan få den mest stelopererade gubbstrutt att stå still. Dans & stök-garanti helt enkelt!

TRUBBEL – på scen 00.30
Alla band borde ha ett ess i rockärmen.

Trubbel från Göteborg har minst två. Det ena är allsångsrefränger värda att döda för. Det andra halvnakna punkkören The Makerz. Detta storögda sång- och dansgäng backar upp bandet på scen och är en smittsam stämningshöjare som hjälper till att göra varje konsert med Trubbel till en garanterad glädjespridare – en rusig fest.

Det är inbjudande och inkluderande. Varmt men med vassa kanter. Och punkare ur alla läger älskar Trubbel.

Trubbel bildas 2009 och lyfter på hatten åt hemstadens tidiga punkscen och band som Göteborg Sound. Det är rejäl punkrock med rejält sväng. Tilltalet är direkt men samsas ibland med knyckig klurighet och bandets låtar griper tag fortare än någon lustigkurre hinner ropa ”spela snabbare!”. Textmässigt ristar bandet in historier om livets avighet på ölhakens slitna bardiskar och gruppens sångare och textförfattare Stefan Lönn både suckar över och skrattar åt alltings jävlighet. Bitterljuvt och med glimten i ögat.

Efter en Europaturné med New Yorks garagepunkiga The Rats och en lång rad bejublade spelningar runt om i Sverige har Trubbel vinglat in i den svenska punkscenens absoluta tätklunga. Ett par sjutumsvinyler, släppta på den lokala etiketten Alleycat, har det också blivit hittills. Både slutsålda förstås.

Så. Mörk och dyster stämning med några containerpunks halvsovandes i hörnen? Nix, inte när Trubbel rullar in i stan.

Lyssna här:

https://open.spotify.com/artist/6cdyHr4eKkFvA3lVDNzJ6M

LADIDA – på scen 23.30
Ladida charmerar och provocerar med sin kaxiga garagepunk och galna liveshower. Bandet, som snart släpper sitt andra album, är nyligen hemkomna från en turné i Spanien och till hösten väntar en UK och Tysklands turné. Ladida har hypats av flertalet bloggar och musiktidningar världen över och paralleller dras ofta till tidiga Yeah Yeah yeahs. New York bloggen ”The Joy of Violent Movement” skriver: ”Ladidas sound may be the wildest, most unhinged I’v heard in memory…it’s badass and sexy as hell”.

Lyssna här:

https://open.spotify.com/artist/1Fe5iEiBiyOkqTBmljLiy3

DJ: Tapemaster Trash + gäst värmer upp uteserveringen redan från 20.00 och flyttar sedan in i klubblokalen 23.00 så kom tidigt o njut av gött uteserveringshäng!

jonk.se/showdown
http://www.rodasten.com
www.pusterviksbiljetter.com
Pusterviks Biljetter Facebook