x

Elvis Showen - a Touch of Vegas
Motala Folketshus uth. Motala TB
D. 2015.23.10 Kl. 19:00

Garry Lee Taylor är tillbaka - Nu med liveband!

Efter publiksuccéerna med de tidigare showerna "That's The Way It Was" och "The King and I" är nu Garry Lee Taylor tilbaka med sin nya show "A Touch of Vegas".
Showen bjuder på en cirka två timmar lång fartfylld kavalkad, med såväl de gigantiska megahitsen som mindre kända pärlor ur Elvis fantastiska musikskatt. Med sann kärlek till legenden Elvis Presley ger Garry Lee Taylor sig hän i varje låt som spelas under kvällen. Men detta är absolut ingen imitationsshow. För även om både kroppsspråket och röstlikheten verkligen är slående, tappar Taylor inte för ögonblicket bort sin egen personlighet utan blandar på ett unikt sätt oförskräckt Elvis låtar med en omisskännlig engelsk humor!

Kvällen kryddas som vanligt med Garry Lee Taylors typiska spontana infall och "magiska trick". Och givetvis präglas även denna show av det ständiga smågnabbet med Taylors trogne vapendragare och sparringpartner, den multibegåvade gitarristen Peter J. Lenz. Nytt för i år är däremot, att Garry Lee Taylor nu även har med sig en handplockad liveorkester. The GLT Band består av ett gäng rutinerade och styva musiker som med sin sprakande energi tar både Taylor och showen till nya höjder!

Showen innehåller låtar från Elvis hela karriär. Några självklara måsten under kvällen är naturligtvis hits som t.ex In The Ghetto, Suspicious Minds och Teddy Bear, men även lite mer ovanliga nummer som t.ex A Little Less Conversation och Don't Cry Dady kan dyka upp.

Förutom Garry Lee Taylot medverkar:
Peter J. Lenz gitarr/sång, Sven Bornemark bas/sång, Mattias Samuelsson trummor, Gustaf Brandt keyboard/sång, Tanya Tanita Taylor sång.

Några pressröster om Garry Lee Taylors tidigare shower:
Norra Skåne:
"Kläder och kroppsspråk känns rätt. Och röstlikheten är imponerande! När "All shook up" rullar ut över röda salongen låter det verkligen som Elvis."
"Den gode Peter är först och främst en skicklig gitarrist, men agerar även sidekick och lockar fram skratt i parti och minut. Tajmingen är 100%:ig hos den komiske Lenz"
Motala & Vadstena Tidning:
"Elvis låtskatt varvas med komiska inslag i sann brittisk anda vilket kan tyckas märkligt men fungerar utmärkt"
"Garry Lee Taylor är lika mycket komiker som musiker och får publiken att både skratta och sjunga. Han gör sin grej och är helt enkelt en fantastisk underhållare."
"På scenen finns även gitarristen Peter J. Lenz som håller hög klass kvällen igenom."
Bohuslänningen:
"Taylors röst har ett passande, varmt djup och ett vibrato som låter omisskännligt likt Elvis eget."
"Halvvägs in i föreställningen tar jag för ett ögonblick av mina glasögon. I denna suddiga värld tror jag nästan att det är Elvis som står där framme. Tänk! Kungen lever, ändå."
Ystads Allehanda:
Låtvalet, med ett par rätt obskyra bitar, är förvisso inspirerat och det råder ingen tvivel om att Taylor kan sin Elvis, såväl vad det gäller låtar som kul trivialkunskap."

Biografi:
Garry Lee Taylor är född och uppväxt i Newcastle i England. Han började sin musikaliska bana bakom trummorna och sedan fjortonårsåldern turnerade han i både England och Europa som proffessionell trummis i turnerande shower. Under 90-talet hade han en karriär som countryartist och 1995 nådde en av Garry Lee Taylors egna låtar plats nummer sex i Europas Country Music Hit list CMR, vilket var bättre än t.ex världsartister som Bill Ray Cyrus och Garth Brooks. Garry Lee Taylor har uppträtt över hela världen - från Nashville och Memphis i USA, till England, Luxenburg och Holland för att nämna några länder. Han är även inkluderad i såväl "Next Generations of Kings" som "All The Kings Men" av Joseph Clough (USA) vilka listar ETA:s (Elvis Tribute Artists) över hela världen.

Föreställningens tid: ca 2tim. 20min paus
Arrangör:
Nöjespärlan Artistförmedling
[email protected]