x

Skärgårdssång - Festivalpass
TanumStrand
D. 2015.14.08 Kl. 17:59

Ny kristen musikfestival på Tanumstrand i sommar

Årets musikhändelse

En helt ny kristen musikfestival med namnet ”Skärgårdssång” etableras från och med augusti på hotell Tanumstrand, söder om Grebbestad. På scenen möter ni bland andra artister Oslo Gospel Choir, Per-Erik Hallin, Lynda Randle, Peter Hallström och Tomas Sjödin.

- Det är ett helt nytt koncept säger Leif Ingvald Skaug, ansvarig för festivalen. Målet att skapa musikupplevelser, möten med Gud och gemenskap mellan människor över samfundsgränserna i en unik miljö. Ingen liknande festival finns i Sverige sedan tidigare.

Festivalen går av stapeln 14-16 augusti på skärgårdshotellet Tanumstrand, som ligger precis vid havet i norra Bohuslän och som erbjuder ett brett utbud av upplevelser och nöjen året om. Inbjudna artister till ”Skärgårdssång” är bland andra Oslo Gospel Choir som gör en ”Tribute till Andrae Crouch” i allsång med publiken; den amerikanska gospelartisten Lynda Randle med bakgrund i Bill Gaithers Home Coming och några av Sveriges mest kända kristna sångare med egna klassiker såsom Per-Erik Hallin, Ingemar Olsson, Roland Lundgren och Roland Utbult. Arrangörerna planerar för unika musikaliska möten och upplevelser för såväl artister som publik; konserter med en eller flera av artisterna eller allsång i ”Minns du sången-anda” och jammin´ i restaurangen sent på kvällen. Dessutom finns Peter Hallström på scenen, låtskrivaren bakom Björn Skifs” Håll mitt hjärta” och författaren och pastorn Tomas Sjödin, också känd för svenska folket
genom sina böcker, krönikor och sin medverkan som sommarpratare i Sveriges Radio P1.

- Vi är väldigt stolta över våra artister. Vi arbetar för att hålla en hög kvalitet och locka artister av olika stilarter, säger Morten Skjaevestad, artistbokare till festivalen. Fler artister är också på gång meddelar han. Inom kort släpper ”Skärgårdssång” nya namn.

Också skärgårdshotellet Tanumstrand, som är ett s k full servicehotell med nöjesprogram året runt är också mycket nöjda över att ha fått evenemanget till deras anläggning.

-Det är positivt för vår bygd, för Tanumstrand att få dessa arrangemang, säger Patrik Bogren, eventchef på Tanumstrand. Det här lyfter nöjet till en ny nivå. Det är ett helt nytt koncept med mycket folk på scenen och det kristna budskapet. Publiken kan få en unik upplevelse med miljön, havet och Tanumstrand som fantastisk anläggning . Man ska ha möjlighet att slappa av, ta sig en båttur, äta god mat och kan också komma till festivalen med båt. Hotellet erbjuder både hotellpaket, stugor, camping och båtplatser, Vi tror på en väldigt lyckad helg.

- Vi hoppas på en god helg där vi går från höjdare till höjdare, säger Leif Ingvald Skaug, ansvarig för festivalen. Vårt hopp att det ska bli ett tryck i Sverige, rotfäst i folks almanacka är det är hit vi ska i augusti.

Fakta: Skärgårdssång

När: 14-16 augusti
Festivalen avslutas på söndag förmiddag med gudtjänst och den är öppen och gratis för alla.

Mer information och program:
www.sgsang.se

Artister. Oslo Gospel Choir, Lynda Randle, Per-Erik Hallin, Ingmar Olsson, Roland Lundgren, Roland Utbult, Peter Hallström, Maria Gustin Bergström, Gospelkoret INC med flera.

Talare: Tomas Sjödin

Logi: Möjlighet att boka hotellpaket med mat, stugor, camping och båtplatser på Tanumstrand (www.tanumstrand.se)

Skärgårdsang finns sedan sju år tillbaka i Langesund, Norge. Det är en av de mest uppskattade och besökta festivalerna i Norge. Den samlar omkring 2500 varje år

Många svenskar besöker också ”Skärgårdssång” i Norge.

Fakta: Tanumstrand

Tanumstrand är ett skärgårdshotell strax söder om Grebbestad i Bohuslän. Hotellet är ett fullservicehotell precis vid havet som erbjuder ett brett utbud av upplevelser och nöjen året om. På hotellet kan du njuta av härliga poolbad eller boka en välgörande massage på Skärgårdskliniken. Havsnära stigar utgår från hotellet och gör det möjligt att vandra både norr och söderut längs havet. Det är tjugo minuters promenad till Grebbestads genuina fiskehamn och pittoreska lilla samhälle. TanumStrand ligger 15 minuters bilresa från Tanumshede, där det finns ett hällristningsområde från bronsåldern som är upptaget på UNESCO:s världsarvslista

Hotellet erbjuder 165 hotellrum och 97 stugor fördelade på hamn- och brygghotellet. De flesta av rummen har havsutsikt eller havsutsikt och balkong.