x

Rae Sremmurd
Debaser Strand
D. 2015.21.11 Kl. 20:30

Rae Sremmurd är årets kanske hetaste hiphop-akt. Billboard, Pitchfork, Nicki Minaj och Justin Timberlake är ett axplock av alla som fått ställa sig i led för att hylla Mississippi-duon. I november kommer de till Sverige för första gången för för två tunga nedslag i Stockholm och Göteborg.

Bröderna Khalif "Swae Lee” Brown och Aaquil "Slim Jimmy” Brown växte upp i Tupelo i nordöstra Mississippi – Elvis Presleys hemstad – i ett av Mississippis mest nedgångna och kriminellt belastade områden. Efter att i tonåren började arrangera fester och spelningar runtom i Tupelo lärde duon sig själva att skapa beats, DJ:a och spela in musik, något som kommit att prägla deras unika ljudbild.

Efter att ha signat till producenten Mike WiLLs skivbolag EarDrummers släppte de singeln “No Flex Zone” i maj förra året och sedan dess har det – välförtjänt nog – gått sjukt snabbt. Debutalbumet SremmLife tog sig upp till femteplatsen på albumlistan i USA tidigare i år och möttes av lysande recensioner, samtidigt som artister som Nicki Minaj, Pusha T och Young Thug alla har valt att jobba med Rae Sremmurd.

Åldersgräns 20 år.

Dörrarna öppnar 19.30 och konserten startar kl 20.30

Arrangör: www.luger.se