x

Silvana Imam
Kulturbolaget
D. 2015.23.05 Kl. 00:00

15 konstnärer, 15 kylar, 1 vernissage och 1 stor efterfest! Lördag den 23 maj avslutas Red Bull Curates Canvas Cooler med officiell efterfest på KB. Live på scen ser ni en av svenska hiphopens just nu viktigaste namn, Silvana Imam, samt elektronikaduon Systraskap. Efter konserten fortsätter festen ända in på småtimmarna med Internet Explorers bakom skivspelarna på Stora och StatesVision i Scania.

SILVANA IMAM
Silvana Imam har skrivit i hela sitt liv och sammanlänkar samarbeten bortom sin egen genre. Med en fot i hiphopen förmedlar hon musikstil där inte bara poesin och texterna gör helheten, utan snarare ett myller av alla dessa influenser. Hennes texter är som dagboksanteckningar, syratrippar och som ett collage av rhymes från en barndom, en morgondag och dimman från lördagsnatten.

När du ser Silvana är det dina kamper, din bakgrund, din kärlek du möter. Silvana Imam är din röst, dina knutna nävar. Dina fötter som tar dig framåt, bort och tillbaka. Och du är Silvana, hennes röst är din.

SYSTRASKAP
Systraskaps sound verkar aldrig ha några begränsningar, men är ändå alltid igenkännbart i de karaktäristiska produktionerna och de fulländade melodierna. Deras omtalade konserter kännetecknas av elektroniska ljudbilder blandat med trumset, bas, förställda röster och blåsinstrument. Systraskap har sedan starten 2011 släppt en EP och flera singlar samt spelat ett antal olika festivaler runt om i Sverige och Europa. I år kom äntligen deras debutalbum "MVIMW".