x

Dan Reed & Brooke Lizotte
Star Club
D. 2015.04.06 Kl. 21:00

Åter igen gästar Dan Reed Gävle och även denna gången med sin karismatiske pianist Brooke Lizotte med en spelning på Star Club i Gävle.

Dan Reed, tidigare i "Dan Reed Network", (DRN) föddes i Portland, Oregon, men flyttade till South Dakota i mycket ung ålder eftersom hans mor Elisabet gifte sig med en boskaps ägare från Mellanvästern vid namn Thomas Reed. Det var här som Dan först hittade sin kärlek till musik, sjunga i skolkören, spela trumpet i bandet och uppträda på avslutningar och på små barer med sitt första high-school band "Nightwing". Efter att ha vunnit olika lokala talangjakter, hade Reed det i sitt blod att söka en livsväg via musik och konst.

Reed tog en lång paus från musikbranschen i början av 2003 och tillbringade fyra år i norra Indien och Jerusalem, som boende i ett tibetansk kloster och studerade samtidigt religioner i Mellanöstern. År 2009 återvänder han till musiken och uppträder nu mycket i hela Europa och USA, både med sitt soloband och DRN och har under de senaste åren uppträtt på "Sweden Rock Festival" och Englands "Download Festival" två gånger.

För närvarande arbetar Dan med de andra medlemmarna i DRN på nytt material för ett eventuellt DRN album som kommer att släppas under 2016 medan han fortsätter att uppträda nästan varje helg i olika länder i Europa och USA. Med "Transmission" hoppas Dan att genom komma tillbaka till rötterna av liveuppträdande så är det en positiv riktning i en värld beroende av konserverad musik, trummaskiner och auto-tunad sång.

"Jag kände bara att det var dags att komma tillbaka till något som känns verkligt, organiskt, och i samklang med den nuvarande människans villkor." - Reed