x
Paradise Lost

Paradise Lost
Kulturbolaget
D. 2015.10.10 Kl. 20:00

Som ett av pionjärbanden inom gothic metal är Paradise Lost ett av de viktigaste grupperna inom genren och vi gläder oss enormt till att de tar sin ”The Plague Within”-turné till Malmö och KB i oktober!

”The Plague Within” är bandets, smått fantastiska, 14e studioalbum och släpps i Europa den 1 juni. Med 13 album bakom sig vet bandet vad de gör och deras gothic/doom metal sound är något av det mest cementerade och respekterade i världen. Det brittiska bandet bildades 1988 i Halifax och genom åren har enbart trummisen bytts ut, annars har bandet varit helt intakt.

Bandmedlemmarna träffades i skolan som tonåringar och genom åren har de vuxit upp tillsammans, både musikaliskt och privat. Paradise Lost har spelat på de största scenerna världen över och inspirerat många band i gothic/doom metal-genren, där bl.a. svenska Katatonia har sagt att de startade sin musikaliska bana som rena ”Paradise Lost fanboys”.

Den 10 oktober kommer ”The Plague Within”-turnén till Kulturbolaget. Efter mer än 27 år med albumsläpp och turnéer ser vi fram emot att se Paradise Lost i Malmö igen!

Åldersgräns 13 år

Dörrarna öppnas 19:00
På scen 20:00

Rullstol betalar ordinarie pris, ledsagare har fri entré.
Ring Biljettforums Kundservice: 0771-130 150