x

The Sword
Sticky Fingers
D. 2015.23.08 Kl. 19:00

Austin, Texas är för många känt som ”The Live Music Capital of the World” och en bra representant för den titeln är metalbandet The Sword, som kontrollerat konsertlokaler i över 10 år. I sommar kommer bandet till Sverige och den 23 augusti intar de Sticky Fingers i Göteborg!

Som en förödande råkraft sveper The Sword fram. Beväpnade med sina skoningslöst drivna riff nöter de ner allt motstånd och förvandlar eventuella skeptiker till nyfrälsta fans.

Texasbandet har varit aktiva sedan 2003 men det var först 2005 som man slog igenom, mycket tack vare ett hyllat uppträdande på South By Southwest (SXSW) i hemstaden Austin. Det var bl.a. genom en senare rekommendation av Lamb of God-gitarristen Mark Morton som bandet till slut signades till det New York-baserade Kemado Records. Debutalbumet ”Age of Winters” släpptes 2006 och hyllades av kritiker och fans likaså.

Efter fyra album och musik som rör sig mellan doom metal och stoner metal har The Sword snabbt byggt upp en stor fanbase – även långt utanför hemstaden Austin. Bandets influenser och inspiration har kommit från akter som Black Sabbath, Slayer, Sleep och Led Zeppelin. Det är inte heller sällan som bandet liknats vid just Sabbath t.ex. och man har även turnerat med band som Metallica och Year Long Disaster vid flera tillfällen.

Lett av sångaren/gitarristen John ”J.D.” Cronise kommer bandet till Göteborg och Sticky Fingers i slutet av augusti.

Missa inte!

Åldersgräns 18 år

Dörrarna öppnas 19:00
På scen 20:00

Onlineförsäljning stänger klockan 16:00 på konsertdagen.
Biljetter säljs i dörren från klockan 18:00 såvida konserten inte är slutsåld.

Rullstol betalar ordinarie pris, ledsagare har fri entré.
Ring Biljettforums Kundservice: 0771-130 150