x

The Sword
Kulturbolaget
D. 2015.28.08 Kl. 20:00

Austin, Texas är för många känt som ”The Live Music Capital of the World” och en bra representant för den titeln är metalbandet The Sword, som kontrollerat konsertlokaler i över 10 år. I sommar kommer bandet till Sverige och den 28 augusti intar de KB i Malmö!

Som en förödande råkraft sveper The Sword fram. Beväpnade med sina skoningslöst drivna riff nöter de ner allt motstånd och förvandlar eventuella skeptiker till nyfrälsta fans.

Texasbandet har varit aktiva sedan 2003 men det var först 2005 som man slog igenom, mycket tack vare ett hyllat uppträdande på South By Southwest (SXSW) i hemstaden Austin. Det var bl.a. genom en senare rekommendation av Lamb of God-gitarristen Mark Morton som bandet till slut signades till det New York-baserade Kemado Records. Debutalbumet ”Age of Winters” släpptes 2006 och hyllades av kritiker och fans likaså.

Efter fyra album och musik som rör sig mellan doom metal och stoner metal har The Sword snabbt byggt upp en stor fanbase – även långt utanför hemstaden Austin. Bandets influenser och inspiration har kommit från akter som Black Sabbath, Slayer, Sleep och Led Zeppelin. Det är inte heller sällan som bandet liknats vid just Sabbath t.ex. och man har även turnerat med band som Metallica och Year Long Disaster vid flera tillfällen.

Lett av sångaren/gitarristen John ”J.D.” Cronise kommer bandet till Malmö och KB i slutet av augusti. Missa inte!

Åldersgräns 13 år

Dörrarna öppnas 19:00
På scen 20:00

Rullstol betalar ordinarie pris, ledsagare har fri entré.
Ring biljettforums Kundservice: 0771-130 150